Sång till den storm som ska komma (ljudbok) av
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Peter Fröberg Idling (författare), Louise Raeder (berättare), Anders Ekborg (berättare), Dag Andersson (berättare)

Sång till den storm som ska komma ljudbok

175 kr
(0)
Det är sensommaren 1955. I Kambodjas huvudstad stundar det första fria parlamentsvalet sedan självständigheten från den franska kolonialmakten. Mitt i den hektiska valkampanjen återfinns Sar, den unge man som senare kommer att bli känd som Pol Pot. Han spelar ett farligt dubbelspel, där han i hemlighet arbetar för en väpnad kommunistisk revolution, men utåt är privatsekreterare åt oppositionspartiets ledare. I den rollen är han också förlovad med den unga prinsessdottern Somaly, som nyligen ...
Ljudbok 175 kr E-Bok 129 kr
Författare Peter Fröberg Idling (författare), Louise Raeder (berättare), Anders Ekborg (berättare), Dag Andersson (berättare)
Förlag Storyside
Utgiven 9 Oktober 2012
Längd 11:39
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789170367687
Det är sensommaren 1955. I Kambodjas huvudstad stundar det första fria parlamentsvalet sedan självständigheten från den franska kolonialmakten. Mitt i den hektiska valkampanjen återfinns Sar, den unge man som senare kommer att bli känd som Pol Pot. Han spelar ett farligt dubbelspel, där han i hemlighet arbetar för en väpnad kommunistisk revolution, men utåt är privatsekreterare åt oppositionspartiets ledare. I den rollen är han också förlovad med den unga prinsessdottern Somaly, som nyligen valts till Miss Cambodge. För att kunna gifta sig med henne, måste oppositionen vinna valet och han få en högt uppsatt tjänst i den nya regeringen. Men oppositionens huvudmotståndare, vice statsminister Sary, en rastlös, begåvad och brutal man, har också fått upp ögonen för den vackra Somaly. Under några veckor kulminerar triangeldramat mot en dramatisk fond av politiska förvecklingar. Och utan att de tre är medvetna om det, innebär deras handlingar att Kambodja slår in på den väg som tjugo år senare leder till Dödens fält och närmare två miljoner människors död.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Välskriven fiktion som överskuggas av fakta

En välskriven bok om en tid och en kultur jag inte visste mycket om och den gör mig sugen på att läsa en uppföljare om Somaly (plz skriv en sån PFI! hon är den mest intressanta karaktären). Tyvärr överskuggas fiktionen i den här berättelsen av det vi vet kommer att hända. Jag kan inte förstå vitsen med att blanda in fakta i en annars helt okej fiktion. Eftersom den bara följer den blivande Pol Pot under en kort tid förstår jag inte riktigt syftet.