Sång till den storm som ska komma (e-bok) av Pe
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Peter Fröberg Idling (författare)

Sång till den storm som ska komma e-bok

55 kr
(1)
Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar, som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet, men i hemlighet också för en kommunistisk revolution. För att få gifta sig med sin trolovade Somaly, som nyligen valts till Miss Cambodge, krävs att oppositionen vinner valet. Situationen tar en ny vändning när hans politiske huvudmotståndare, Sary, också får upp ögonen för Somaly. Under några veckor kulminerar triangel...
55 kr
175 kr
Författare Peter Fröberg Idling (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 31 augusti 2012
Genrer Skönlitteratur, Romaner
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127134485
Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar, som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet, men i hemlighet också för en kommunistisk revolution. För att få gifta sig med sin trolovade Somaly, som nyligen valts till Miss Cambodge, krävs att oppositionen vinner valet. Situationen tar en ny vändning när hans politiske huvudmotståndare, Sary, också får upp ögonen för Somaly. Under några veckor kulminerar triangeldramat mot en fond av politiska intriger.  Detta är en mästerlig roman om begär och makt, kärlek och politik, där enskilda beslut oförutsett styr in utvecklingen mot folkmordet 20 år senare.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Välskriven fiktion som överskuggas av fakta

En välskriven bok om en tid och en kultur jag inte visste mycket om och den gör mig sugen på att läsa en uppföljare om Somaly (plz skriv en sån PFI! hon är den mest intressanta karaktären). Tyvärr överskuggas fiktionen i den här berättelsen av det vi vet kommer att hända. Jag kan inte förstå vitsen med att blanda in fakta i en annars helt okej fiktion. Eftersom den bara följer den blivande Pol Pot under en kort tid förstår jag inte riktigt syftet.