Nu kan du ge bort en e-bok!

Köp ett presentkort hos Bokon och gläd någon med en e-bok eller ljudbok! Välj det värde du vill ge bort, klicka på köp – och få presentkortet skickat direkt till din e-postadress. Mejlet innehåller en bild med en rabattkod, som enkelt kan skrivas ut eller skickas vidare och skänkas bort som en gåva.

När du köper ett presentkort, skickas det till den e-postadress som är knuten till ditt konto, dvs den du uppgav när du registrerade dig som kund hos Bokon. Du kan skriva ut det eller skicka det vidare per mejl till den du vill ge presenten till!

(Observera att du inte kan se presentkortet i ditt bibliotek, där du däremot hittar alla de böcker du köpt hos Bokon.)

Så löser du in presentkortet

När du – eller den som fått presentkortet – vill köpa en bok, klicka först på "lägg boken i varukorgen"-knappen på bokens sida. I rutan som dyker upp finns ett fält där det står "kassan". Klicka på "kassan". Nu ser du en ruta till vänster med texten ”rabattkod” – här lägger du in koden från ditt presentkort. Klicka sedan på knappen ”Lägg till” och därefter dyker rabatten upp, den ska vara markerad, klicka nu på ”köp” för att slutföra köpet.

Observera att mottagaren inte behöver utnyttja hela presentkortets värde vid samma köptillfälle. Om mottagaren köper en e-bok som är billigare än summan på ditt presentkort, sparas det resterande värdet och kan använas för framtida köp. Värdet på presentkortet justeras alltså, men han/hon använder samma kod för att lösa in resterande belopp.

Presentkort gäller i tre år räknat från inköpsdagen.