Egenmäktigt förfarande (ljudbok) av Lena Anders
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Lena Andersson (författare), Lena Andersson (berättare)

Egenmäktigt förfarande ljudbok

Pris 155 kr
(7)
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok! Nu som ljudbok – uppläst av Lena Andersson själv.     Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran. I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två möts för första gången efter föreläsningen....
Ljudbok 155 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Lena Andersson (författare), Lena Andersson (berättare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 29 November 2013
Längd 5:03
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127139534
Vinnare av Augustpriset 2013 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok! Nu som ljudbok – uppläst av Lena Andersson själv.     Ester Nilsson är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag får hon en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. Från och med nu ska hela hennes tillvaro hänga samman med denna till sin avsikt helt oskyldiga begäran. I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två möts för första gången efter föreläsningen. Ett slags kärlekshistoria inleds mellan Ester Nilsson och Hugo Rask, banal i sin enkla grymhet, storslagen i sin fullständiga hängivenhet. Egenmäktigt förfarande är en berättelse om hur mycket vi är beredda att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade, men också om hur svårt det är att inte utnyttja människors svaghet, och hur brutalt resultatet blir. Lena Andersson skildrar här hur det känns att utsättas för den stormande passionen – utan att fullt ut kunna gå upp i den. Det är en detaljstudie i makt och besatthet, rolig och smärtsam om vartannat.   Lena Andersson (född 1970) har tidigare skrivit fyra mycket uppmärksammade romaner, Var det bra så? och Du är alltså svensk?, Duck city och Slutspelat. År 2012 gav hon ut Förnuft och högmod, med artiklar, prosa och pjäser. Hon bor i Tensta, Stockholm och verkar som skribent och kritiker. Egenmäktigt förfarande – en roman om kärlek (2013) har belönats med SvD:s Litteraturpris och Augustpriset i kategorin Årets svenska skönlitterära bok.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Välformulerat om det svårformulerade

Som läsare blir jag tokig på huvudpersonen. Ta hinten och gå vidare, liksom. Men det är just det, det är så lätt att se klart utifrån. Hela poängen med boken, tycker jag, är hur, ja, galet man beter sig när känslorna är starka. Det där med att tolka in minsta lilla hopp och att "leva i en parantes", som Lena skriver. Jag känner SÅ väl igen mig. Generande väl igen mig. MYCKET bra skrivet om hopplös/obesvarad/omöjlig kärlek. Kommer bli en klassiker, spår jag.