Egenmäktigt förfarande (e-bok) av Lena Andersso
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Läs smakprov
  • Visa inbäddningskod
Lena Andersson (författare)

Egenmäktigt förfarande e-bok

55 kr
Ester Nilsson är 31. Hon är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag i juni får hon ett samtal med en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två möts för första gången efter föreläsningen. Från och med nu ska återstoden av hennes tillvaro hänga samman med detta till sin avsikt helt oskyldiga samtal. Knappast något som senare sker skulle ha haft samma inverkan utan den händelsekedja som...
55 kr
124 kr
Författare Lena Andersson (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 26 augusti 2013
Genrer Skönlitteratur, Romaner
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127137004
Ester Nilsson är 31. Hon är poet och essäist och en förnuftig människa i en förnuftig relation. En dag i juni får hon ett samtal med en förfrågan om att hålla ett föredrag om konstnären Hugo Rask. I publiken sitter konstnären själv, hänförd, och de två möts för första gången efter föreläsningen. Från och med nu ska återstoden av hennes tillvaro hänga samman med detta till sin avsikt helt oskyldiga samtal. Knappast något som senare sker skulle ha haft samma inverkan utan den händelsekedja som nu sätts igång. Ett slags kärlekshistoria inleds mellan Ester Nilsson och Hugo Rask, banal i sin enkelhet, storslagen i sin fullständiga hängivenhet. Egenmäktigt förfarandeär en berättelse om hur villiga vi är att bedra oss själva i vår önskan att bli älskade.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Välformulerat om det svårformulerade

Som läsare blir jag tokig på huvudpersonen. Ta hinten och gå vidare, liksom. Men det är just det, det är så lätt att se klart utifrån. Hela poängen med boken, tycker jag, är hur, ja, galet man beter sig när känslorna är starka. Det där med att tolka in minsta lilla hopp och att "leva i en parantes", som Lena skriver. Jag känner SÅ väl igen mig. Generande väl igen mig. MYCKET bra skrivet om hopplös/obesvarad/omöjlig kärlek. Kommer bli en klassiker, spår jag.