Sång till den storm som ska komma (e-bok) av Pe
Lägg till önskelistan
Peter Fröberg Idling (författare)

Sång till den storm som ska komma e-bok

129 kr
(0)
Augustnominerad 2012! Årets svenska skönlitterära bok. Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar, som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet, men i hemlighet också för en kommunistisk revolution. För att få gifta sig med sin trolovade Somaly, som nyligen valts till Miss Cambodge, krävs att oppositionen vinner valet. Situationen tar en ny vändning när hans politiske huvudmotståndare, Sary, också får upp ö...
129 kr
175 kr
Författare Peter Fröberg Idling (författare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 9 December 2013
Längd 409 sidor
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127134485
Augustnominerad 2012! Årets svenska skönlitterära bok. Det är sensommaren 1955. I Kambodja stundar det första parlamentsvalet. Mitt i kampanjen möter vi Sar, som senare ska bli känd som Pol Pot. Han arbetar för oppositionspartiet, men i hemlighet också för en kommunistisk revolution. För att få gifta sig med sin trolovade Somaly, som nyligen valts till Miss Cambodge, krävs att oppositionen vinner valet. Situationen tar en ny vändning när hans politiske huvudmotståndare, Sary, också får upp ögonen för Somaly. Under några veckor kulminerar triangeldramat mot en fond av politiska intriger. Detta är en mästerlig roman om begär och makt, kärlek och politik, där enskilda beslut oförutsett styr in utvecklingen mot folkmordet 20 år senare. Peter Fröberg Idling debuterade med Pol Pots leende 2006. Boken hyllades som en av årets viktigaste och är översatt till sju språk. Den nominerades till DN:s kulturpris och till det prestigefulla Kapuscinskipriset i Polen. Peter Fröberg Idling jobbar på tidningen Vi.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Välskriven fiktion som överskuggas av fakta

En välskriven bok om en tid och en kultur jag inte visste mycket om och den gör mig sugen på att läsa en uppföljare om Somaly (plz skriv en sån PFI! hon är den mest intressanta karaktären). Tyvärr överskuggas fiktionen i den här berättelsen av det vi vet kommer att hända. Jag kan inte förstå vitsen med att blanda in fakta i en annars helt okej fiktion. Eftersom den bara följer den blivande Pol Pot under en kort tid förstår jag inte riktigt syftet.