Malone dör (e-bok) av Samuel Beckett
Lägg till önskelistan
Samuel Beckett (författare)

Malone dör (Modernista klassiker) e-bok

105 kr
(0)
Malone dör [1951], om en gestalt nära döden som bara måste berätta historier, är en av de mest komplett och mest besatt självkritiska i 1900-talets ström av metafiktioner. Med bitter humor demonstrerar Beckett, i den andra delen av sin klassiska romantrilogi, begränsningarna och njutningarna hos, samt frånvaron av ett acceptabelt substitut för det där ordet – fiktion. Samuel Beckett [f. 1906] är irländaren som efter andra världskriget började skriva på franska i stället för sitt modersmål. H...
105 kr
Författare Lars Sundh (annat), Samuel Beckett (författare), Pietro Maglio (redaktör), Lill-Inger Eriksson (översättare), Daniela Floman (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 28 Oktober 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176451052
Malone dör [1951], om en gestalt nära döden som bara måste berätta historier, är en av de mest komplett och mest besatt självkritiska i 1900-talets ström av metafiktioner. Med bitter humor demonstrerar Beckett, i den andra delen av sin klassiska romantrilogi, begränsningarna och njutningarna hos, samt frånvaron av ett acceptabelt substitut för det där ordet – fiktion. Samuel Beckett [f. 1906] är irländaren som efter andra världskriget började skriva på franska i stället för sitt modersmål. Hans prosa och dramatik omdefinierade det modernismens förhållande till verkligheten i den humoristiska askesens tecken. Becketts romantrilogi – Molloy [1951], Malone dör [1951] och Den onämnbare [1953] – har stått sig som unik med sin koncentrerat absurda omkastning av teman som vilja, minne, kärlek, lycka, tal och skrift. 1969 belönades Beckett med Nobelpriset i litteratur.