Den onämnbare (e-bok) av Samuel Beckett
Lägg till önskelistan
Samuel Beckett (författare)

Den onämnbare (Modernista klassiker) e-bok

105 kr
(0)
Den onämnbare [1953] är en osalig rapport från en androgyn gestalt som inte vet varför hen talar. Övertygad om att talet är ett straff, söker hen de rätta orden och fraserna, i hopp om att befrias och upphöra att existera. En fenomenologisk undersökning av jaget taget till sin extrem blir den antitriumfatoriska avslutningen i Becketts klassiska romantrilogi. Samuel Beckett [f. 1906] är irländaren som efter andra världskriget började skriva på franska i stället för sitt modersmål. Hans prosa ...
105 kr
Författare Lars Sundh (annat), Samuel Beckett (författare), Pietro Maglio (redaktör), Lill-Inger Eriksson (översättare), Daniela Floman (redaktör)
Förlag Modernista
Utgiven 28 oktober 2014
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Serie Modernista klassiker
Språk Swedish
Format epub
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176451038
Den onämnbare [1953] är en osalig rapport från en androgyn gestalt som inte vet varför hen talar. Övertygad om att talet är ett straff, söker hen de rätta orden och fraserna, i hopp om att befrias och upphöra att existera. En fenomenologisk undersökning av jaget taget till sin extrem blir den antitriumfatoriska avslutningen i Becketts klassiska romantrilogi. Samuel Beckett [f. 1906] är irländaren som efter andra världskriget började skriva på franska i stället för sitt modersmål. Hans prosa och dramatik omdefinierade det modernismens förhållande till verkligheten i den humoristiska askesens tecken. Becketts romantrilogi – Molloy [1951], Malone dör [1951] och Den onämnbare [1953] – har stått sig som unik med sin koncentrerat absurda omkastning av teman som vilja, minne, kärlek, lycka, tal och skrift. 1969 belönades Beckett med Nobelpriset i litteratur.