Vilja veta - Sápmi (ljudbok) av Annelie Drewsen
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Annelie Drewsen (författare), Katarina Lycken Rüter (författare), Therese Jirek (berättare)

Vilja veta - Sápmi (Vilja veta) ljudbok

Pris 89 kr
(0)
Sápmi är ett landområde, men ordet används också när man talar om samer och samisk kultur. I många år var rasismen mot samer utbredd i Sverige. Staten tvingade många samer att flytta, och de fick inte lära sig samiska i skolan. Varför var det så? Och hur påverkar det samerna i dag? Det och mycket annat går att läsa om i den här boken. Vilja veta är en helt ny faktaserie på Vilja förlag. Det är lättlästa fackböcker som tar upp aktuella ämnen. Här finns också utrymme för längre och mer djupgåe...
Ljudbok 89 kr Pris E-Bok 185 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Annelie Drewsen (författare), Katarina Lycken Rüter (författare), Eva Andreasson (annat), Therese Jirek (berättare)
Förlag Vilja förlag
Utgiven 19 September 2022
Längd 0:33
Genrer Samhälle Och Politik, 12-15 År, Fackböcker, Ungdomsböcker
Serie Vilja veta
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789179495374
Sápmi är ett landområde, men ordet används också när man talar om samer och samisk kultur. I många år var rasismen mot samer utbredd i Sverige. Staten tvingade många samer att flytta, och de fick inte lära sig samiska i skolan. Varför var det så? Och hur påverkar det samerna i dag? Det och mycket annat går att läsa om i den här boken. Vilja veta är en helt ny faktaserie på Vilja förlag. Det är lättlästa fackböcker som tar upp aktuella ämnen. Här finns också utrymme för längre och mer djupgående resonemang. Böckerna är skrivna för unga vuxna och vuxna. Viljas böcker är uppskattade av personer som är ovana vid att läsa eller kanske har någon form av lässvårigheter. Språket är enkelt men innehållet är anpassat för en vuxen läsare.