Under det rosa täcket : Om kvinnlighetens vara
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Nina Björk (författare), Gunilla Leining (berättare)

Under det rosa täcket : Om kvinnlighetens vara och feministiska strategier (ALBERT BONNIERS KLASSIKER) ljudbok

89 kr
(0)
Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter. ''Under det rosa täcket'' väckte en enorm uppmärksamhet när den utkom första gången 1996 och fick snabbt kultstatus, inte minst bland unga tjejer. Den anses idag vara en av de viktigaste feministiska böcker som utkommit i Sverige under de senaste åren. Höst...
Ljudbok 89 kr E-Bok 69 kr
Författare Nina Björk (författare), Gunilla Leining (berättare), Louekari Maija (annat), Åsa Hjertstrand Brensén (annat), Maija Louekari (illustratör), Åsa Hjertstrand (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 2 Juli 2015
Längd 8:38
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176510964
Journalisten och författaren Nina Björk talar i Under det rosa täcket för en feminism som inte gör kvinnan till en utopi, som inte ger henne en ''naturlig'' identitet - utan som istället kämpar för en frigörelse från fasta könsidentiteter. ''Under det rosa täcket'' väckte en enorm uppmärksamhet när den utkom första gången 1996 och fick snabbt kultstatus, inte minst bland unga tjejer. Den anses idag vara en av de viktigaste feministiska böcker som utkommit i Sverige under de senaste åren. Höstens fyra böcker i serien Albert Bonniers Klassiker är av helt olika karaktär och skrevs under olika epoker, men de har alla det gemensamt att det är kvinnors villkor som står i fokus. När vi på redaktionen letar i våra arkiv efter titlar att lyfta fram i serien är det ofta de manliga författarna som dominerar – i höstens släpp har vi velat lyfta fram fyra riktigt starka texter som har bäring än idag om kvinnor som går sin egen väg. För den sjuttiotalsinspirerade formen står den finska designern och illustratören Maija Louekari som för många är mest känd för sina färgsprakande och uttrycksfulla mönster för finska Marimekko.