Svindlande Höjder (ljudbok) av Emily Bronte
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Emily Bronte (författare), Katarina Everlöf (berättare), Johan Rabeus (berättare)

Svindlande Höjder (Svenska Ljud Classica) ljudbok

Pris 105 kr
(0)
När hittebarnet Heathcliff får följa med Mr Earnshaw hem till det stora huset på Wuthering Heights är det början på hans nya liv. Heathcliff och Mr Earnshaws dotter Catherine finner varandra direkt, men trots att Heathcliff är älskad av fadern och systern kan brodern inte acceptera honom som en del av familjen. Heathcliff växer upp olycklig och svåråtkomlig och när hans fosterfar avlider försvåras hans liv ytterligare. Hans enda lycka och den enda som fortfarande älskar honom är Catherine, me...
Ljudbok 105 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Birgit Edlund (översättare), Emily Bronte (författare), Katarina Everlöf (berättare), Johan Rabeus (berättare)
Förlag Saga Egmont
Utgiven 18 September 2014
Längd 14:11
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176391037
När hittebarnet Heathcliff får följa med Mr Earnshaw hem till det stora huset på Wuthering Heights är det början på hans nya liv. Heathcliff och Mr Earnshaws dotter Catherine finner varandra direkt, men trots att Heathcliff är älskad av fadern och systern kan brodern inte acceptera honom som en del av familjen. Heathcliff växer upp olycklig och svåråtkomlig och när hans fosterfar avlider försvåras hans liv ytterligare. Hans enda lycka och den enda som fortfarande älskar honom är Catherine, men deras vägar skiljs och Catherine gifter sig med en annan. När Heathcliff får höra om Catherines äktenskap med sin forne rival förmörkas hans värld och hämnden blir hans enda drivkraft. Emily Jane Brontë (1818-1848) var en brittisk författare och är känd för sin enda publicerade roman, “Svindlande höjder”, som publicerades 1847 under pseudonymen Ellis Bell. Tillsammans med sina systrar Charlotte och Anne spenderade Emily sin ungdom med att bygga upp fantasifulla världar dit de kunde drömma sig bort. Emily dog 1849, troligtvis på grund av sjukdomen tuberkulos.