Svindlande Höjder (ljudbok) av Emily Bronte
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Emily Bronte (författare), Katarina Everlöf (berättare), Johan Rabeus (berättare)

Svindlande Höjder ljudbok

105 kr
(0)
I Emily Brontës klassiska roman finns kärleken och döden som storslagna teman. Familjen Earnshaw på Wuthering Heights tar emot hittebarnet Heathcliff. Pojken får en olycklig uppväxt, älskad av sin fosterfar och fostersystern Catherine men avskydd av sin fosterbror. När sedan fosterfadern dör kompliceras och försvåras Heathcliffs liv. Men ödet och missförstånden skiljer pojken och hans älskade tvillingsjäl Catherine åt. Catherine gifter sig med en barndomsvän och hämnden blir Heathcliffs enda ...
105 kr
65 kr
Författare Birgit Edlund (översättare), Emily Bronte (författare), Katarina Everlöf (berättare), Johan Rabeus (berättare)
Förlag Saga Egmont
Utgiven 18 september 2014
Längd 14:16
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176391037
I Emily Brontës klassiska roman finns kärleken och döden som storslagna teman. Familjen Earnshaw på Wuthering Heights tar emot hittebarnet Heathcliff. Pojken får en olycklig uppväxt, älskad av sin fosterfar och fostersystern Catherine men avskydd av sin fosterbror. När sedan fosterfadern dör kompliceras och försvåras Heathcliffs liv. Men ödet och missförstånden skiljer pojken och hans älskade tvillingsjäl Catherine åt. Catherine gifter sig med en barndomsvän och hämnden blir Heathcliffs enda mål. Tillbaka i sin uppväxttrakt återser han dock Catherine och mellan dem finns allting kvar, samtidigt som allt är för sent. En insikt som för evigt förmörkar Heathcliffs värld. Den passionerade och uppslitande kärlekshistorien mellan Heathcliff och Catherine hör till den engelska litteraturens mest välkända och har gjort Svindlande höjder till en av de riktigt stora klassikerna.