Svenska rånare (ljudbok) av Anders Adali
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Anders Adali (författare), Johan Holmberg (berättare)

Svenska rånare ljudbok

Pris 99 kr
(0)
I början av 2000-talet drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män slog till mot värdetransporter, depåer och bankomater. Bilar sprängdes, hjullastare rammade väggar och trafiken stoppades av fotanglar som kastades på gatorna. Det har skrivits mycket om grova rån, men nästan uteslutande ur polisens perspektiv. Här möter vi erfarna rånare som berättar om de noggranna förberedelserna, vad som händer under tiden rånen pågår och hur de agerar när de ko...
Ljudbok 99 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Theodor Lundgren (medförfattare), Niklas Lindblad (annat), Johan Holmberg (berättare), Anders Adali (författare)
Utgiven 28 Augusti 2017
Längd 4:53
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177790914
I början av 2000-talet drabbades Sverige av en enorm våg av spektakulära rån. Maskerade och tungt beväpnade män slog till mot värdetransporter, depåer och bankomater. Bilar sprängdes, hjullastare rammade väggar och trafiken stoppades av fotanglar som kastades på gatorna. Det har skrivits mycket om grova rån, men nästan uteslutande ur polisens perspektiv. Här möter vi erfarna rånare som berättar om de noggranna förberedelserna, vad som händer under tiden rånen pågår och hur de agerar när de kommit över pengarna. Anders Adali skildrar också sina egna erfarenheter från ett decennium med grova rån. Han varvar intervjuer med personliga reflektioner och anekdoter i en fascinerande bok om den brottstyp som ligger högt upp i den kriminella hierarkin. Svenska rånare ger en unik inblick i en värld få känner till. ANDERS ADALI levde under många år ett dubbelliv som vanlig familjefar och grov brottsling. Allt fick ett slut när han dömdes till sju års fängelse för ett rån i Finland 2007. Domen blev en vändpunkt i Anders liv och idag arbetar han bland annat som säkerhetskonsult och programledare. På Lind & Co har han tidigare utkommit med boken Sista rånet. THEODOR LUNDGREN är frilansande medieproducent och skribent, och har tidigare utkommit med flera biografier.