Svensk bryggerihistoria. Öltillverkning under 2
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Peter Sandberg (författare), Håkan Julander (berättare)

Svensk bryggerihistoria. Öltillverkning under 200 år ljudbok

Pris 125 kr
(0)
När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst. Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgån...
Ljudbok 125 kr Pris E-Bok 95 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Peter Sandberg (författare), Håkan Julander (berättare)
Utgiven 5 April 2022
Längd 7:47
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177898863
När den bayerska lagerölen kom till Sverige vid mitten av 1800-talet blev den snabbt populär. Svenskarnas efterfrågan på öl växte i takt med industrialiseringen. Små bayerska bryggerier etablerades över hela landet – och snart hårdnade konkurrensen om vem som skulle släcka arbetarnas törst. Samtidigt mobiliserade nykterhetsrörelsen ett allt kraftigare motstånd mot rusdrycker. Under 1900-talet fick bryggerinäringen först navigera genom snåriga regleringar, och senare uppleva mellanölets uppgång och fall. Genom uppköp och sammanslagningar under några dramatiska årtionden i mitten av 1900-talet blev bryggeridöden ett faktum och branschen stöptes om på ett radikalt sätt. Peter Sandberg, doktor i ekonomisk historia med bryggerinäringen som specialområde, berättar i Svensk bryggerihistoria om den spännande resan från ölhantverk till storskalig industri. En resa som präglats av konkurrens, karteller och koncentration – men som också har lett fram till dagens växande flora av mikrobryggerier och en mer mångfacetterad ölkultur.