Stopp! Min kropp! : En kul och viktig handbok o
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Flera författare (författare), Rädda Barnen (författare), Hanna Thermaenius (författare), Henrik Backberg (författare), Farzad Farzaneh (berättare)

Stopp! Min kropp! : En kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter (Stopp! Min kropp!) ljudbok

Pris 75 kr
(0)
En angelägen och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar. Detsamma gäller inläsaren, Farzad Farzaneh. Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och varje del utgår ifrån en berättelse. De fem berättelserna som ingår är Jobbiga och lätta känslor, Min alldeles egna kropp, Stopp! Min kropp!, Det här är förbjudet, samt...
Ljudbok 75 kr Pris E-Bok 39 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Flera författare (författare), Rädda Barnen (författare), Hanna Thermaenius (författare), Henrik Backberg (författare), Farzad Farzaneh (berättare), Maria Borgelöv (illustratör)
Förlag Bonnier Carlsen
Utgiven 22 April 2022
Längd 1:16
Genrer 6-9 År, Barnböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789179776480
En angelägen och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar. Detsamma gäller inläsaren, Farzad Farzaneh. Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och varje del utgår ifrån en berättelse. De fem berättelserna som ingår är Jobbiga och lätta känslor, Min alldeles egna kropp, Stopp! Min kropp!, Det här är förbjudet, samt Bra och dåliga hemligheter. Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som togs fram av Rädda Barnen 2013, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om dessa frågor rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lär barnen också att förstå och respektera någon annans Nej. Boken är skriven i samarbete med Henrik Backberg och Rädda Barnen, som i sin tur har arbetat nära barn i framtagandet av boken.