Som om vi hade glömt (ljudbok) av Daniel Poohl
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Daniel Poohl (författare), Shanti Roney (berättare), Shanti Rooney (berättare)

Som om vi hade glömt ljudbok

125 kr
(0)
När sommarlovet tar slut och femte klass börjar förändras Daniels liv för alltid. Han bor i en trång hyrestrea i en dalsländsk bruksort med sin bror och ensamstående mamma. I husen gapar många av lägenheterna tomma tills den dag flyktingar från det sönderfallande och krigshärjade Jugoslavien flyttar in. Daniel är lycklig över de bra fotbollsspelare som kommer, men alla hans kamrater är inte lika glada. De kallar nykomlingarna ”äckliga blattar”. Uppväxtskildringen Som om vi hade glömt är en b...
125 kr
185 kr
Författare Daniel Poohl (författare), Shanti Roney (berättare), Jenny Salmson (annat), Sara Acedo (annat), Shanti Rooney (berättare)
Utgiven 1 Augusti 2013
Längd 6:35
Genrer Biografier, Romaner, Biografier & Memoarer, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789187141584
När sommarlovet tar slut och femte klass börjar förändras Daniels liv för alltid. Han bor i en trång hyrestrea i en dalsländsk bruksort med sin bror och ensamstående mamma. I husen gapar många av lägenheterna tomma tills den dag flyktingar från det sönderfallande och krigshärjade Jugoslavien flyttar in. Daniel är lycklig över de bra fotbollsspelare som kommer, men alla hans kamrater är inte lika glada. De kallar nykomlingarna ”äckliga blattar”. Uppväxtskildringen Som om vi hade glömt är en berättelse om utanförskap, klass och en pojkes sökande efter en identitet i ett Sverige där flyktingförläggningar sätts i brand och där en kallblodig mördare riktar lasersiktet mot invandrare. Daniel Poohl (född 1981) är chefredaktör för den antirasistiska tidskriften Expo. Han har tidigare tillsammans med Mikael Ekman skrivit boken Ut ur skuggan – en kritisk granskning av Sverigedemokraterna (2010). Som om vi hade glömt är hans skönlitterära debut.