Sista brevet till Sverige (ljudbok) av Vilhelm
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Vilhelm Moberg (författare), Magnus Roosmann (berättare)

Sista brevet till Sverige (Romanen om utvandrarna #4) ljudbok

Pris 115 kr
(0)
Sista brevet till Sverige (1959) är sista delen i Vilhelm Mobergs stora Utvandrarepos som under hela 1900-talet varit en mycket läst och älskad svit och som även filmatiserats. Det är svårt att föreställa sig någon enskild svensk författare som mer påverkat så många svenskar under en så lång period som Vilhelm Moberg gjort och fortsätter att göra. Karl Oskar, numera Charles O. Nelson, är gammal och sjuk. Kristina dör och en ny generation, som i språk och tänkesätt skurit av banden med Sverig...
Ljudbok 115 kr Pris E-Bok 89 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Vilhelm Moberg (författare), Magnus Roosmann (berättare), Karin Holmberg (annat), Albert Bonniers Förlag (annat)
Utgiven 12 Augusti 2020
Längd 12:22
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Del i serie 4
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789100187385
Sista brevet till Sverige (1959) är sista delen i Vilhelm Mobergs stora Utvandrarepos som under hela 1900-talet varit en mycket läst och älskad svit och som även filmatiserats. Det är svårt att föreställa sig någon enskild svensk författare som mer påverkat så många svenskar under en så lång period som Vilhelm Moberg gjort och fortsätter att göra. Karl Oskar, numera Charles O. Nelson, är gammal och sjuk. Kristina dör och en ny generation, som i språk och tänkesätt skurit av banden med Sverige, tar vid. Karl Oskar vandrar i tankarna till barndomen. Att rota sig i det nya landet har varit mödosamt. Men då det ryktades om nödår i Sverige, kunde han sända ett lass vete till släkten samt dollarsedlar i breven hem.