Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjäns
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Daniel Öhman (författare), Bodin Bo Göran (författare), Cecilia Walton Agrell (berättare), Bo Göran Bodin (berättare), Daniel Öhman (berättare)

Saudivapen: hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner : en politisk thriller om svensk vapenhandel ljudbok

179 kr
(1)
Saudivapen - Hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner visar att verkligheten överträffar dikten. Boken avslöjar det politiska spelet, de infekterade bråken och hur Sverige egentligen styrs. Likt i teveserierna "House of Cards" och "Borgen" får du följa med bakom kulisserna i regeringskansliet och på en av landets största nyhetsredaktioner. Skillnaden är att i Saudivapen har allt hänt i verkligheten. Det är en sann politisk thriller och en bladvändare som skildrar en av de ...
179 kr
Författare Cecilia Walton Agrell (berättare), Bo Göran Bodin (berättare), Daniel Öhman (författare), Daniel Öhman (berättare), Bodin Bo Göran (författare)
Förlag Storyside
Utgiven 28 Maj 2015
Längd 12:19
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176131923
Saudivapen - Hycklande politiker, ljugande tjänstemän och hemliga spioner visar att verkligheten överträffar dikten. Boken avslöjar det politiska spelet, de infekterade bråken och hur Sverige egentligen styrs. Likt i teveserierna "House of Cards" och "Borgen" får du följa med bakom kulisserna i regeringskansliet och på en av landets största nyhetsredaktioner. Skillnaden är att i Saudivapen har allt hänt i verkligheten. Det är en sann politisk thriller och en bladvändare som skildrar en av de största politiska skandalerna i Sverige. Projekt Simoom var namnet på det hemliga samarbete som innebar att Sverige skulle bygga en vapenfabrik i den brännande saudiarabiska öknen. Det känsliga upplägget hade omsorgsfullt dolts med hjälp av kodnamn, bulvanföretag och stora sedelbuntar från den militära spionorganisationen KSI. Men när Sveriges Radio under några veckor i mars 2012 avslöjade projektet förändrades allt. Fabriksbygget i Saudiarabien stoppades och försvarsministern avgick. Nu berättar de två journalisterna Bo-Göran Bodin och Daniel Öhman den okända historien bakom scoopet. De skildrar möten med hemliga källor i mörka tunnlar och på Stockholms lyxkrogar, jakten på Sveriges hemligaste spioner och granskningen av den internationella vapenhandeln. I boken skriver de också utlämnade om sin ängslan och oro - och vad som händer när ens egen trovärdighet plötsligt sätts på spel. Saudivapen är fylld av oförglömliga karaktärer: Den festande generaldirektören som bryter benet på middagen med vapenindustrin, den ängslige och hycklade ministern som viker sig för påtryckningarna och den lojale fixaren som med sedelbuntarna från underrättelsetjänsten startar ett bulvanföretag för att skydda regeringen.