Sara och spanska sjukan (ljudbok) av Julie Gilb
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Julie Gilbert (författare), Lo Tamborini (berättare)

Sara och spanska sjukan (Överlevarna #1) ljudbok

209 kr
(0)
Överallt pratas det om det nya viruset. De kallar det spanska sjukan och det ryktas om att alla som får det dör. Året är 1918 och Sara får höra att hennes bästa väns familj har blivit sjuka. Kan det vara den farliga spanska sjukan som till slut nått deras stad? Sara vet att hon också kan bli sjuk om hon går för att hjälpa dem. Men hon kan ju inte bara lämna sin bästa vän i sticket. Historia är en bra utgångspunkt för diskussion. Denna berättelse ger ett personligt perspektiv på ett histori...
209 kr
Författare Julie Gilbert (författare), Marie Helleday Ekwurtzel (översättare), Lo Tamborini (berättare), Matt Forsyth (illustratör)
Utgiven 30 Juni 2020
Längd 1:17
Genrer 9-12 År, Historia & Arkeologi, Lyrik, Barnböcker, Fackböcker, Skönlitteratur
Serie Överlevarna
Del i serie 1
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789180080095
Överallt pratas det om det nya viruset. De kallar det spanska sjukan och det ryktas om att alla som får det dör. Året är 1918 och Sara får höra att hennes bästa väns familj har blivit sjuka. Kan det vara den farliga spanska sjukan som till slut nått deras stad? Sara vet att hon också kan bli sjuk om hon går för att hjälpa dem. Men hon kan ju inte bara lämna sin bästa vän i sticket. Historia är en bra utgångspunkt för diskussion. Denna berättelse ger ett personligt perspektiv på ett historiskt skeende och är ett perfekt underlag för dig som vill kunna samtala om covid-19, sjukdomar och rädslor. Det är en nervkittlande berättelse för alla historieintresserade och spänningssugna i mellanåldern. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.