Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (ljudbok
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Tage Danielsson (författare), Per Åhlin (författare), Henrik Dorsin (berättare)

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ljudbok

Pris 59 kr
(0)
Karl-Bertil Jonsson är här! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut i ljudboksform; inläst av Henrik Dorsin. Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har ä...
Ljudbok 59 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Tage Danielsson (författare), Per Åhlin (författare), Per Åhlin (illustratör), Per Åhlin (annat), Henrik Dorsin (berättare)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 19 December 2018
Längd 0:25
Genrer Tecknade Serier, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178272129
Karl-Bertil Jonsson är här! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut i ljudboksform; inläst av Henrik Dorsin. Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har även letat sig in i folksjälen och blivit klassiska, som exempelvis Karl-Bertils far, varuhusdirektören Tyko Jonsson, som då han får reda på att hans son stulit julklappar av rika personer för att ge till fattiga, utbrister: "Jag har närt en kommunist vid min barm!" Och Karl-Bertils ömma moder som bjuder sin son på frukost på sängen och byrådirektör H.K. Bergdahl som när Karl-Bertil tvingas berätta vad han gjort säger: "Det var förbanne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades!" Henrik Dorsin, Tage Danielsson och Per Åhlin ger oss i denna utgåva ett sant julmirakel.