Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (ljudbok
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Tage Danielsson (författare), Per Åhlin (författare), Henrik Dorsin (berättare)

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton ljudbok

49 kr
(0)
Karl-Bertil Jonsson är här! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut i ljudboksform; inläst av Henrik Dorsin. Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har ä...
Ljudbok 49 kr E-Bok 69 kr
Författare Tage Danielsson (författare), Per Åhlin (författare), Per Åhlin (illustratör), Per Åhlin (annat), Henrik Dorsin (berättare)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 19 December 2018
Längd 0:22
Genrer Tecknade Serier, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178272129
Karl-Bertil Jonsson är här! Sedan 1975 har SVT varje julafton visat Per Åhlins och Tage Danielssons älskade film om den idealistiske pojken som tar lagen i egna händer. Nu ges sagan ut i ljudboksform; inläst av Henrik Dorsin. Den fjortonårige Karl-Bertil som inspirerad av Robin Hood tar paket från sitt extrajobb på postens paketavdelning och delar ut till fattiga i slumkvarteren har älskats av den svenska publiken och blivit synonym med svensk jultradition. Många av filmens karaktärer har även letat sig in i folksjälen och blivit klassiska, som exempelvis Karl-Bertils far, varuhusdirektören Tyko Jonsson, som då han får reda på att hans son stulit julklappar av rika personer för att ge till fattiga, utbrister: "Jag har närt en kommunist vid min barm!" Och Karl-Bertils ömma moder som bjuder sin son på frukost på sängen och byrådirektör H.K. Bergdahl som när Karl-Bertil tvingas berätta vad han gjort säger: "Det var förbanne mig det finaste jag hört sedan jag konfirmerades!" Henrik Dorsin, Tage Danielsson och Per Åhlin ger oss i denna utgåva ett sant julmirakel.