Säg inget - en sann historia om mord och terror
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Patrick Radden Keefe (författare), Mattias Linderoth (berättare)

Säg inget - en sann historia om mord och terror på Nordirland ljudbok

89 kr
(0)
I december 1972 blir den 38-åriga änkan Jean McConville kidnappad i sitt hem i Belfast av ett maskerat gäng, med hennes barn som vittnen. De tio barnen återser henne aldrig och det ouppklarade mordet på Jean McConville blir snart ett av de mest omtalade brotten på Nordirland, ett för alltid öppet sår i den konflikt som brukar kallas "The Troubles". Patrick Radden Keefes "Säg inget" är en andlöst spännande genomgång av konfliktens olika aktörer och turer, och samtidigt en detektivgåta som le...
Ljudbok 89 kr E-Bok 79 kr
Författare Patrick Radden Keefe (författare), Bengt Ohlsson (översättare), Mattias Linderoth (berättare), Oliver Munday (annat), Yasmin Alishenas (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 25 Mars 2020
Längd 12:36
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178275892
I december 1972 blir den 38-åriga änkan Jean McConville kidnappad i sitt hem i Belfast av ett maskerat gäng, med hennes barn som vittnen. De tio barnen återser henne aldrig och det ouppklarade mordet på Jean McConville blir snart ett av de mest omtalade brotten på Nordirland, ett för alltid öppet sår i den konflikt som brukar kallas "The Troubles". Patrick Radden Keefes "Säg inget" är en andlöst spännande genomgång av konfliktens olika aktörer och turer, och samtidigt en detektivgåta som leder rakt in i hjärtat på IRA. Boken har hyllats som både banbrytande true crime och som mästerlig skildring av en konflikt vars efterverkningar än idag påverkar Europa.