Resenären (ljudbok) av Ulrich Alexander Boschwi
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Ulrich Alexander Boschwitz (författare), Reine Brynolfsson (berättare)

Resenären (Förintelsen) ljudbok

65 kr Tidigare pris: 75 kr
(1)
På kvällen den 9 november 1938 bankar det på dörren till familjen Silbermanns våning i Berlin. Otto Silbermann räddar sig ut genom bakdörren. Oförmögen att återvända till det hem som vandaliserats av nazisterna vandrar han genom staden. Runt omkring pågår livet som vanligt, samtidigt som han själv i ett slag blivit villebråd. Trots berättelser om bekanta som fängslats eller försvunnit har Silbermann tänkt att förföljelserna inte angår honom. I ett desperat försök att rädda det som räddas kan ...
65 kr Tidigare pris: 75 kr
65 kr
Författare Ulrich Alexander Boschwitz (författare), Reine Brynolfsson (berättare), Jens Ahlberg (översättare), Sara R. Acedo (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 8 November 2019
Längd 8:11
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Serie Förintelsen
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178274451
På kvällen den 9 november 1938 bankar det på dörren till familjen Silbermanns våning i Berlin. Otto Silbermann räddar sig ut genom bakdörren. Oförmögen att återvända till det hem som vandaliserats av nazisterna vandrar han genom staden. Runt omkring pågår livet som vanligt, samtidigt som han själv i ett slag blivit villebråd. Trots berättelser om bekanta som fängslats eller försvunnit har Silbermann tänkt att förföljelserna inte angår honom. I ett desperat försök att rädda det som räddas kan stiger han på ett tåg. ”Resenären” är en tät och omskakande roman som rör sig allt snabbare mot det oundvikliga slutet. Boschwitz skrev den under tiden omedelbart efter Kristallnatten 1938, och den utgavs på tyska för första gången våren 2018.