Råttan i pizzan : Folksägner i vår tid (ljudbok
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Bengt af Klinteberg (författare), Cecilia Nilsson (berättare), Bengt af Klinteberg (berättare)

Råttan i pizzan : Folksägner i vår tid ljudbok

145 kr
(0)
En arbetskamrat till en av mina vänner fick ett råttben i halsen sedan hon ätit en pizza på Hornsgatan! En kvinnlig bekant såg ett schäferhuvud i soptunnan bakom en kinarestaurang! En medelålders fru svimmade vid kassan i snabbköpet! Hon hade snattat en djupfryst kyckling och gömt den i hatten… Känner du igen historierna? Du har säkert hört dem och flera andra förut. De om spindeln i yuccapalmen och boan på toan, ryktena om vit slavhandel, spökliftare och plastkulor i margarin. Folklivsforska...
145 kr
Författare Bengt af Klinteberg (författare), Nils Olsson (annat), Cecilia Nilsson (berättare), Bengt af Klinteberg (berättare)
Förlag Norstedts
Utgiven 7 December 2020
Längd 8:36
Genrer Historia & Arkeologi, Samhälle Och Politik, Humor, Fackböcker, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113110677
En arbetskamrat till en av mina vänner fick ett råttben i halsen sedan hon ätit en pizza på Hornsgatan! En kvinnlig bekant såg ett schäferhuvud i soptunnan bakom en kinarestaurang! En medelålders fru svimmade vid kassan i snabbköpet! Hon hade snattat en djupfryst kyckling och gömt den i hatten… Känner du igen historierna? Du har säkert hört dem och flera andra förut. De om spindeln i yuccapalmen och boan på toan, ryktena om vit slavhandel, spökliftare och plastkulor i margarin. Folklivsforskaren Bengt af Klintberg har valt ut hundra av de makabra och ”sanna” historier som cirkulerar i dagens samhälle. I sina kommentarer visar han hur dessa moderna folksägner avslöjar våra hemliga önskedrömmar och ångestfantasier.