Patienten (ljudbok) av P.D. James, P D
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
P.D. James (författare), P D (författare), Tomas Bolme (berättare)

Patienten (Kommissarie Dalgliesh #14) ljudbok

Pris 109 kr
(0)
"Den tjugoförsta november, den dag då Rhoda Gradwyn fyllde fyrtiosju år, och tre veckor och två dagar innan hon blev mördad, gick hon till Harley Street för att för första gången träffa sin plastikkirurg, och fattade där i väntrummet, som tycktes vara inrett för att inge förtroende och dämpa oro, det beslut som oundvikligen skulle leda till hennes död." Rhoda Gradwyn, en av Londons mest beryktade undersökande journalister, skriver in sig på den berömde plastikkirurgen Chandler-Powells exklu...
Ljudbok 109 kr Pris E-Bok 89 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Ulla Danielsson (översättare), Tomas Bolme (berättare), John Eyre (annat), P.D. James (författare), Ilse-Mari Berglin (annat), Annika Lyth (annat), P D (författare), Lee Gibbons (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 17 Juli 2009
Längd 17:33
Genrer Romaner, Deckare, Skönlitteratur
Del i serie 14
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789173483667
"Den tjugoförsta november, den dag då Rhoda Gradwyn fyllde fyrtiosju år, och tre veckor och två dagar innan hon blev mördad, gick hon till Harley Street för att för första gången träffa sin plastikkirurg, och fattade där i väntrummet, som tycktes vara inrett för att inge förtroende och dämpa oro, det beslut som oundvikligen skulle leda till hennes död." Rhoda Gradwyn, en av Londons mest beryktade undersökande journalister, skriver in sig på den berömde plastikkirurgen Chandler-Powells exklusiva privatklinik för att låta avlägsna ett missprydande ärr i ansiktet. Alla förutsättningar finns för ett lyckat ingrepp, följt av en veckolång behaglig konvalescens på ett av de vackraste godsen i hela Dorset. Operationen genomförs som planerat, utan några som helst komplikationer. Dagen därpå hittas hon död på sitt rum. Polisintendent Adam Dalgliesh och hans kollegor vid Scotland Yard kallas in för att utreda fallet. När det omfattande förhörsarbetet inte verkar leda någon vart beslutar Dalgliesh att man måste börja gräva djupare i Rhoda Gradwyns privatliv. Småningom finner man kopplingar både till en ung kvinnlig författares självmord några år tidigare och till ett gammalt mordfall då en liten flicka tagit livet av sin lillasyster. När sedan också en av Rhodas få nära vänner hittas död blir härvan än mer tilltrasslad för Dalgliesh och hans medarbetare, som kommer att ställas inför svårare problem än frågan om vem som egentligen är skyldig. En ny Dalgliesh-deckare är alltid efterlängtad och Patienten följde mycket riktigt upp de internationella framgångarna med Fyren (2006): mästerligt psykologiskt och känslomässigt djup i karaktäriseringarna, levande miljöskildringar och en spännande mordgåta.