Miserere (ljudbok) av Christine Falkenland
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Christine Falkenland (författare), Författaruppläsning (berättare), Christine Falkenland (berättare)

Miserere ljudbok

109 kr
(0)
Miserere är en skiva där kontaktytorna mellan poesi och musik står i centrum. Författarinnan Christine Falkenland och tonsättaren Axel Englund har låtit konstarterna föra en dialog med varandra på lika villkor, för att på så sätt nå utanför de vanliga genrebegränsningarna: en ny mening uppstår, inte enbart i poesin eller i musiken, utan i det spänningsfält som bildas mellan dem. På skivan medverkar förutom Falkenland också ensemblen Curious Chamber Players och sopranen Sara Sandström. Dik...
Ljudbok 109 kr
Författare Författaruppläsning (berättare), Christine Falkenland (författare), Christine Falkenland (berättare), Axel Englund (annat)
Förlag Bokbandet
Utgiven 26 November 2007
Längd 0:31
Genrer Lyrik, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789185953097
Miserere är en skiva där kontaktytorna mellan poesi och musik står i centrum. Författarinnan Christine Falkenland och tonsättaren Axel Englund har låtit konstarterna föra en dialog med varandra på lika villkor, för att på så sätt nå utanför de vanliga genrebegränsningarna: en ny mening uppstår, inte enbart i poesin eller i musiken, utan i det spänningsfält som bildas mellan dem. På skivan medverkar förutom Falkenland också ensemblen Curious Chamber Players och sopranen Sara Sandström. Dikten Miserere återfinns även i Falkenlands nya diktsamling Om honom på Wahlström & Widstrand förlag. "...eftersom Christine Falkenland är en av de författare som bäst förvaltar det svenska språket lyckas hon, med mycket knappa medel och en osviklig förmåga att finna rätt ord, mäta upp mycket stora områden på själens marker." /Dagens Nyheter om Öde (2003)