Memorandum (ljudbok) av Marlene van Niekerk
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Marlene van Niekerk (författare), Björn Granath (berättare)

Memorandum ljudbok

Pris 175 kr
(0)
Memorandum skriven av författaren till AGAAT "...jag tror att det är det bästa jag någonsin skrivit" /Marlene van Niekerk om Memorandum Johannes Frederikus Wiid som är svårt sjuk i cancer tillbringar natten före en avgörande  operation med att skriva ett Memorandum. Wiid är, enligt honom själv, bara en vanlig man. Han är chef inom Kapstadens Parkförvaltning, och precis som de flesta av oss förfärad inför döden. Samtidigt som han i detalj föreställer sig morgondagens operation, erinrar han s...
Ljudbok 175 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Björn Granath (berättare), Niclas Hval (översättare), Marlene van Niekerk (författare), Adrian van Zyl (medförfattare)
Förlag A Nice Noise
Utgiven 25 Mars 2013
Längd 6:25
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186719586
Memorandum skriven av författaren till AGAAT "...jag tror att det är det bästa jag någonsin skrivit" /Marlene van Niekerk om Memorandum Johannes Frederikus Wiid som är svårt sjuk i cancer tillbringar natten före en avgörande  operation med att skriva ett Memorandum. Wiid är, enligt honom själv, bara en vanlig man. Han är chef inom Kapstadens Parkförvaltning, och precis som de flesta av oss förfärad inför döden. Samtidigt som han i detalj föreställer sig morgondagens operation, erinrar han sig ett möte några år tidigare på sjukhuset med två andra dödssjuka patienter och den märkliga dialog de förde, där i dödens väntrum. Denna bok tillkom i ett nära samarbete mellan Marlene van Niekerk och hennes vän, målerikonstnären Adriaan van Zyl, och den skrevs under hans sista svåra sjukdomstid. ”Avsikten med detta memorandum är att belysa två andra memorandum som ingen skulle förstå om jag skulle avlida i övermorgon.” /Jf Wiid Jf Wiid refererar stundom till tidigare memorandum och appendix, dessa kan du läsa dem via webben: anicenoise.se/media/appendix.pdf »Adriaan var redan döende i cancer när han frågade om jag ville skriva texten till en bok med hans målningar. Jag bestämde mig för att texten måste bli ett slags kritik av sjukvårdens sociala rum och hyllning till min vän, ett slags författarens vård i slutskedet, och om vänskap in i döden. En nekrolog i förväg, så att säga. Det var ingen enkel sak, men jag tror att det är det bästa jag någonsin skrivit, men också mycket svårare och som kräver mer av läsaren.« /Marlene van Niekerk Om författaren  Marlene van Niekerk, född 1954 nära Caledon i Sydafrika, undervisar vid sidan av sitt författarskap i kreativt skrivande på universitetet i Stellenbosch, Sydafrika. Marlene har skrivit bla den hyllade romanen Agaat. Om uppläsaren Björn Granath, född 1946, vann Ljudbokspriset 2010. Han tillhör Dramatens fasta ensembel och har medverkat i många filmer och tv-produktioner, t ex Madicken på Junibacken och Jan Troells film Så vit som en snö.