Maurice (ljudbok) av Edward Morgan Forster
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Edward Morgan Forster (författare), Björn Wahlberg (berättare)

Maurice ljudbok

149 kr
(0)
Året är 1913 och Maurice Hall ser lycklig ut, har lätt för sig med många vänner och kommer från en ekonomiskt oberoende familj. Han har gått på Cambridge och sedan intagit en plats på faderns mäktiga mäklarföretag. Det finns bara ett problem. Maurice är homosexuell. I Cambridge träffar han den vackre Clive Durham och snart är de hopplöst förälskade, även om det är ett platonskt förhållande eftersom Clive menar att det köttsliga skulle förminska deras kärlek. Maurice värld krossas när Clive p...
149 kr
Författare Edward Morgan Forster (författare), Maria Ekman (översättare), Björn Wahlberg (berättare), Åsa Hjertstrand Brensén (annat)
Förlag Norstedts
Utgiven 28 Oktober 2019
Längd 9:01
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113103525
Året är 1913 och Maurice Hall ser lycklig ut, har lätt för sig med många vänner och kommer från en ekonomiskt oberoende familj. Han har gått på Cambridge och sedan intagit en plats på faderns mäktiga mäklarföretag. Det finns bara ett problem. Maurice är homosexuell. I Cambridge träffar han den vackre Clive Durham och snart är de hopplöst förälskade, även om det är ett platonskt förhållande eftersom Clive menar att det köttsliga skulle förminska deras kärlek. Maurice värld krossas när Clive plötsligt låter meddela att han ska gifta sig och han försöker bota sin homosexualitet med hypnos men blir bara djupt deprimerad. Så möter han Clives gårds­karl Alec Scudder. Trots att Maurice till en början noncha­lerar situationen blir ett öppet fönster en sen kväll början på något helt nytt. E.M. Forster skrev romanen Maurice 1913 men lät aldrig publicera den under sin livstid.