Må bra som förälder : psykologernas strategier
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Helga Johnsson Wennerdal (författare), Clara Zelleroth (författare), Katharina Cohen (berättare)

Må bra som förälder : psykologernas strategier för småbarnsåren ljudbok

149 kr
(0)
Hur tar man hand om sig själv efter månader med otillräcklig sömn? Hur orkar man med att vara en bra förälder till en treåring som trotsar? Hur förlåter man sig själv när man inte orkar som man borde? Och vad är ens en "bra" förälder? Studier visar på paradoxen: att bli förälder, det kanske största och lyckligaste som kan hända en, verkar för många följas av en minskad livskvalitet, åtminstone kortsiktigt. Många upplever också att det saknas utrymme i föräldraskapet för andra känslor och upp...
149 kr
149 kr
Författare Helga Johnsson Wennerdal (författare), Clara Zelleroth (författare), Lotta Kühlhorn (annat), Katharina Cohen (berättare)
Förlag Norstedts
Utgiven 8 April 2020
Längd 9:10
Genrer
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113102894
Hur tar man hand om sig själv efter månader med otillräcklig sömn? Hur orkar man med att vara en bra förälder till en treåring som trotsar? Hur förlåter man sig själv när man inte orkar som man borde? Och vad är ens en "bra" förälder? Studier visar på paradoxen: att bli förälder, det kanske största och lyckligaste som kan hända en, verkar för många följas av en minskad livskvalitet, åtminstone kortsiktigt. Många upplever också att det saknas utrymme i föräldraskapet för andra känslor och upplevelser än lycka, njutning och prestation. Det finns gott om böcker som försöker lösa utmaningar hos barnet, till exempel med sömn och trots. Men den här boken riktar sig helt mot föräldrarnas mående, deras känslor och reaktioner. Författarna koncentrerar sig på allmängiltiga problem i vardagliga situationer där de flesta som har små barn känner igen sig. Här får man såväl personliga berättelser som teorier och dessutom konkreta verktyg för självhjälp: enkla beprövade övningar som ska underlätta för föräldrar att må bättre under småbarnsåren.