Lejonens beskyddare : Den osannolika berättelse
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Louise Callaghan (författare), Christian Fex (berättare)

Lejonens beskyddare : Den osannolika berättelsen om Mosul zoo ljudbok

149 kr
(0)
Lejonens beskyddare är den gripande och sanna historien om evakueringen av Mosul zoo. Om människorna och djuren som gjorde sitt bästa för att överleva under de fruktansvärda år då Mosul belägrades av ISIS. Trots att staden förvandlades till ett helvete, så fanns det en plats där omtanke och medkänsla fick råda. I stormens öga hittar vi djurskötaren Abu Laith, en bilmekaniker som lärt sig allt han kan om djur genom National Geographics. I närheten, i Mosuls mest välmående stadsdel, lever fami...
Ljudbok 149 kr E-Bok 65 kr
Författare Louise Callaghan (författare), Katarina Falk (översättare), Christian Fex (berättare), Maria Sundberg (annat)
Förlag Norstedts
Utgiven 17 April 2020
Längd 11:39
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113100944
Lejonens beskyddare är den gripande och sanna historien om evakueringen av Mosul zoo. Om människorna och djuren som gjorde sitt bästa för att överleva under de fruktansvärda år då Mosul belägrades av ISIS. Trots att staden förvandlades till ett helvete, så fanns det en plats där omtanke och medkänsla fick råda. I stormens öga hittar vi djurskötaren Abu Laith, en bilmekaniker som lärt sig allt han kan om djur genom National Geographics. I närheten, i Mosuls mest välmående stadsdel, lever familjen Zarari ett gott liv i sin stora villa. Men i juli 2014 förändras staden för alltid. Förrädare" halshuggs öppet på gatorna, kvinnor får inte längre studera eller arbeta och burkan blir det enda tillåtna plagget att visa sig utomhus med. Familjen begraver sina böcker i trädgården och gömmer sig inomhus. I djurparken kämpar Abu Laith mot unga och naiva krigare som aldrig tidigare sett ett lejon. Tillsammans med sina barn smyger han runt i de ockuperade delarna av staden och letar mat i soporna. När belägringen är över finns endast ett lejon och en björn kvar vid liv.