Lägg till önskelistan
    
    Gratis smakprov
      
- Spara till biblioteket
 - Lyssna på smakprov
 
Industrimatens ärorika historia: Ärtor (Industrimatens ärorika historia #3) ljudbok
  
  
  
    Pris
    39 kr
  
  
  
  
  
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? När vi tittar in i matfabrikerna hittar vi gott om okända hjältar, människor som vågat följa idealistiska drömmar som ingen annan trodde på.
I ljudboksserien Industrimatens ärorika historia berättar l...
  
    Ljudbok
    
        39 kr
        Pris
    
    
  
  
    Förlag
    Fri Tanke Förlag
  
  
  
    Utgiven
    11 November 2020
    
  
  
  
  
    Längd
    1:04
  
  
  
    Genrer
    
      Historia & Arkeologi, Mat & Dryck, Fackböcker, Hälsa, Livsstil, Fritid
    
  
  
  
  
  
  
    Del i serie
    3
  
  
  
    Språk
    Swedish
  
  
    Format
    mp3
  
  
    Kopieringsskydd
    Vattenmärkt
  
  
    ISBN
    9789178198610
  
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? När vi tittar in i matfabrikerna hittar vi gott om okända hjältar, människor som vågat följa idealistiska drömmar som ingen annan trodde på.
I ljudboksserien Industrimatens ärorika historia berättar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson om de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till några av våra vanligaste livsmedel, som öl, strösocker, bröd och ost. För uppläsningen av de sju fristående delarna står skådespelaren Torsten Wahlund. Serien är en bearbetning av Håkanssons bok Mat, myter och maskiner som kom ut 2019.