Lägg till önskelistan
Gratis smakprov
- Spara till biblioteket
- Lyssna på smakprov
Industrimatens ärorika historia: Ärtor (Industrimatens ärorika historia #3) ljudbok
Pris
39 kr
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? När vi tittar in i matfabrikerna hittar vi gott om okända hjältar, människor som vågat följa idealistiska drömmar som ingen annan trodde på.
I ljudboksserien Industrimatens ärorika historia berättar l...
Ljudbok
39 kr
Pris
Förlag
Fri Tanke Förlag
Utgiven
11 November 2020
Längd
1:04
Genrer
Historia & Arkeologi, Mat & Dryck, Fackböcker, Hälsa, Livsstil, Fritid
Del i serie
3
Språk
Swedish
Format
mp3
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789178198610
Bakom våra mest vardagliga livsmedel ligger en lång och fängslande historia. Varför gav sig pälsjägaren Birdseye ut på Alaskas iskalla vidder, på jakt efter en perfekt fryst ärta? Hur kunde Herbert Felix göra succé med en ketchupfabrik i Skåne – trots att det var omöjligt att odla tomater där? När vi tittar in i matfabrikerna hittar vi gott om okända hjältar, människor som vågat följa idealistiska drömmar som ingen annan trodde på.
I ljudboksserien Industrimatens ärorika historia berättar livsmedelsteknikern Andreas Håkansson om de livsöden och vetenskapliga genombrott som lett fram till några av våra vanligaste livsmedel, som öl, strösocker, bröd och ost. För uppläsningen av de sju fristående delarna står skådespelaren Torsten Wahlund. Serien är en bearbetning av Håkanssons bok Mat, myter och maskiner som kom ut 2019.