Huset mittemot (ljudbok) av Alex Haridi
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Alex Haridi (författare), Viktor Åkerblom AB (berättare), Viktor Åkerblom (berättare), Viktor Åkerblom AB (berättare)

Huset mittemot ljudbok

Pris 115 kr
(0)
Manusförfattaren Alex Haridi har skrivit för dramaserier som Anno 1790, Äkta människor och Blå ögon. Romandebuten Huset miitemot är en driven och lyhörd utvecklingshistoria och psykologisk thriller – i ett. "Det finns historier som berättas om och om igen trots att alla redan har hört dem. Historien om Jonathan Andersson var en av dessa. Det fanns inte en elev på Uddviksskolan som inte kunde den utantill och ändå slutade den aldrig att fascinera. Det var ingen lång historia och den var inte s...
Ljudbok 115 kr Pris E-Bok 49 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Alex Haridi (författare), Miroslav Sokcic (annat), Viktor Åkerblom AB (berättare), Anna Henriksson (annat), Viktor Åkerblom (berättare), Viktor Åkerblom AB (berättare)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 16 Juni 2017
Längd 8:57
Genrer 12-15 År, Barnböcker, Ungdomsböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176517024
Manusförfattaren Alex Haridi har skrivit för dramaserier som Anno 1790, Äkta människor och Blå ögon. Romandebuten Huset miitemot är en driven och lyhörd utvecklingshistoria och psykologisk thriller – i ett. "Det finns historier som berättas om och om igen trots att alla redan har hört dem. Historien om Jonathan Andersson var en av dessa. Det fanns inte en elev på Uddviksskolan som inte kunde den utantill och ändå slutade den aldrig att fascinera. Det var ingen lång historia och den var inte särskilt komplicerad. Den gick så här: ”Den nittonde oktober 1992 cyklade Jonathan Andersson hem från skolan. Han åt sitt mellanmål och gjorde sina läxor. Sedan gick han upp på vinden och hängde sig. Han var bara tretton år gammal." Alla i stan kan den här historien. Även Joel: en smart, grubblande kille som växer upp mittemot huset där allting hände. Det kallas Ödehuset eftersom ingen har bott där sedan det hemska för tjugo år sen. Men så en septemberdag parkerar en bil vid infarten. En man kliver in med en papperspåse och kommer ut tomhänt. Och den enda som ser honom är Joel. Det här blir början på ett sökande efter sanningen där alla gränser suddas ut. Är det lek eller allvar? Verklighet eller fantasi? Joel eller Jonathan? Huset mittemot är en gotiskt inspirerad utvecklingsroman i samma anda som To Kill a Mockingbird och Stand by me. Stundtals krypande otäck, stundtals humoristisk, fångar den känslan av att vara tretton år och den enda på hela jorden som inte fattar hur allt hänger ihop.