Hundraåringen som klev ut genom fönstret och fö
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Jonas Jonasson (författare), Björn Granath (berättare)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann ljudbok

Pris 117 kr
(7)
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få...
Ljudbok 117 kr Pris E-Bok 69 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Jonas Jonasson (författare), Björn Granath (berättare)
Förlag Piratförlaget
Utgiven 9 September 2009
Längd 14:29
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789164232519
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt. Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet – den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa. Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya? Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

För hypead

Lite småtrist, känns mer riktad till den äldre generationen

Hundraåringen

Fantastiskt bra bok med fantastiska och humoristiska berättelser.

Hundraåringen ......

En fantastisk bok som på ett mycket bra sätt kombinerar fantasi med världshistoria. T o m jag som är helt ointresserad av historia blev intresserad och ville vet mer om världshistorien. Sonja i boken är bäst! :)

"Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann"

Plottrig med många sakfel. Boken saknar humor och det som kunde ha varit dråpligt är bara patetiskt.

Hundraåringen som klev ut genom ett fönster och försvann

Lättläst, rolig och underhållande.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Suveränt skriven. Aningslös humor. Allt är bara bra. Avundsjuk på dom som inte läst den.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

En humoristisk, rolig och lättläst bok i stil med Forrest Gump. Rekommenderar den varmt, särskilt när du inte vill tänka och koncentrera dig för mycket, kanske på bussen eller när du är trött.

Varit på min to-do lista ett tag nu

Läser normalt chick-lit men den här blev ett undantag, skön omväxling och väldigt rolig! Glad att jag äntligen läste den.

Genial!

En virkelig perle av en bok som anbefales på det varmeste.

Fantastisk!

Jag har sällan njutit så mycket åt en bra bok. Allans orädda syn på livet och hur han löser problem som uppstår är avundsvärt!