Hagamannen : Så våldtogs en stad (ljudbok) av T
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Terese Cristiansson (författare), Mirja Turestedt (berättare)

Hagamannen : Så våldtogs en stad ljudbok

89 kr
(0)
Hagamannen höll Umeå i skräck i sju år innan han greps. Ett nationellt spaningsdrama följde jakten på den man som från 1999 överfallit flera kvinnor mitt i centrala Umeå. Alla fruktade att bli nästa offer. Niklas Lindgren greps den 29 mars 2006. Rädslan släppte sitt grepp, men bilden av den vanlige våldtäktsmannen blev plötsligt omkullstjälpt. Den man som hänsynslöst våldtagit, lemlästat och nästan mördat minst sex kvinnor var en helt vanlig familjefar, en granne och jobbarkompis, en sådan s...
89 kr
59 kr
Författare Terese Cristiansson (författare), Anders Timrén (annat), Mirja Turestedt (berättare), Ilse-Mari Berglin (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 7 Augusti 2018
Längd 6:28
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178270118
Hagamannen höll Umeå i skräck i sju år innan han greps. Ett nationellt spaningsdrama följde jakten på den man som från 1999 överfallit flera kvinnor mitt i centrala Umeå. Alla fruktade att bli nästa offer. Niklas Lindgren greps den 29 mars 2006. Rädslan släppte sitt grepp, men bilden av den vanlige våldtäktsmannen blev plötsligt omkullstjälpt. Den man som hänsynslöst våldtagit, lemlästat och nästan mördat minst sex kvinnor var en helt vanlig familjefar, en granne och jobbarkompis, en sådan som alla känner. Hur kan en till synes helt vanlig man, bära en sådan fruktansvärd hemlighet? Är det möjligt? Boken fokuserar på mekanismerna i det sexuella våldet. Ur ett nationellt perspektiv belyser boken om Hagamannen det spaningstrauma, användningen av den nya DNA-tekniken och det långa polisarbetet som pågått fram till det slutgiltiga gripandet av och rättegången mot Hagamannen. Terese Cristiansson är journalist och har bland annat skrivit boken Himmel och helvete. Mord i Knutby, en stark och skakande skildring av ett komplicerat skeende som liksom fallet med Hagamannen drabbade Sverige mitt i hjärtat.