Hämnden (ljudbok) av Reginald Hill
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Reginald Hill (författare), Tomas Bolme (berättare)

Hämnden ljudbok

89 kr
(0)
”Han har inte mist ett uns av sin ironiska skärpa, slagkraft eller komplexitet... Resultatet är en enastående, episk berättelse.” (Financial Times) Skogshuggarsonen Wolf Haddas liv framstår som en saga. Han förälskade sig i godsägarens dotter, Imogen. För att visa sig henne värdig försvann han under en period och återvände sedan som en förmögen man. I strid mot föräldrarnas vilja äktade Wolf sin drömkvinna och lyckades även bygga upp ett framgångsrikt företag. Så levde de lyckliga i alla sin...
89 kr
65 kr
Författare Tomas Bolme (berättare), Ulf Gyllenhak (översättare), Reginald Hill (författare), Fredrik Stjernfeldt (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 24 November 2015
Längd 21:41
Genrer Deckare
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176511244
”Han har inte mist ett uns av sin ironiska skärpa, slagkraft eller komplexitet... Resultatet är en enastående, episk berättelse.” (Financial Times) Skogshuggarsonen Wolf Haddas liv framstår som en saga. Han förälskade sig i godsägarens dotter, Imogen. För att visa sig henne värdig försvann han under en period och återvände sedan som en förmögen man. I strid mot föräldrarnas vilja äktade Wolf sin drömkvinna och lyckades även bygga upp ett framgångsrikt företag. Så levde de lyckliga i alla sina dagar… … tills polisen knackar på deras dörr och Wolfs tillvaro faller samman som ett korthus. Han förs omedelbart till fängelset, anklagad för pedofili och bedrägeri. Vem det är som vill sätta dit honom, och varför, är oklart. I ett slag förlorar han allt, och alla vänder honom ryggen. För att rentvå sitt namn gör han ett desperat flyktförsök och råkar då ut för en svår olycka som försätter honom i koma. När Wolf efter flera månader vaknar upp har situationen förvärrats ytterligare­, Imogen har gift sig med hans gode vän och tillika advokat. Wolf sluter sig inom sitt skal. Den som förmår honom att öppna sig och skriva ner sin version av vad som skett är Alva Ozigbo, den nyanställda fängelsepsykiatrikern. Detta blir vägen ut ur fängelset. När Wolf slutligen lämnar fängelset som en fri man, börjar jakten på sanningen. Från sin avlägsna stuga ruvar han på hämnd och stryker omkring i landskapet, ständigt beredd med sin yxa… En rappt berättad psykologisk thriller från flerfaldigt prisbelönte Reginald Hill.