Gruppens grepp : hur vi fördomsfulla flockvarel
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Mikael Klintman (författare), Andreas Olsson (författare), Thomas Lunderquist (författare), Thomas Lunderquist (berättare)

Gruppens grepp : hur vi fördomsfulla flockvarelser kan lära oss leva tillsammans? ljudbok

Pris 159 kr
(0)
Vi och dom, mitt gäng och deras, vän eller fiende – hur ska vi kunna leva tillsammans i vår globaliserade och polariserade värld? Den här boken handlar om fördomar, om hur vi generaliserar och kategoriserar. Men också om tolerans och vad som begränsar den – och hur den skulle kunna utvidgas. Våra hjärnor hanterar information om andra på olika sätt beroende på om vi placerar dem i kategorin ingrupp eller utgrupp. Dessutom grupperar, värderar och beter vi människor oss annorlunda gentemot “d...
Ljudbok 159 kr Pris E-Bok 165 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Mikael Klintman (författare), Andreas Olsson (författare), Thomas Lunderquist (författare), Thomas Lunderquist (berättare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 22 September 2018
Längd 7:07
Genrer Psykologi Och Pedagogik, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127824843
Vi och dom, mitt gäng och deras, vän eller fiende – hur ska vi kunna leva tillsammans i vår globaliserade och polariserade värld? Den här boken handlar om fördomar, om hur vi generaliserar och kategoriserar. Men också om tolerans och vad som begränsar den – och hur den skulle kunna utvidgas. Våra hjärnor hanterar information om andra på olika sätt beroende på om vi placerar dem i kategorin ingrupp eller utgrupp. Dessutom grupperar, värderar och beter vi människor oss annorlunda gentemot “dom” än “oss”. Det kan vara av godo: sammanhållningen i vår familj, här ställer vi upp för varandra, blod är tjockare än vatten! Och det kan vara av ondo: krossa kackerlackorna! Men i sig är vårt beteende, det att vi ständigt delar upp världen i en hel mängd olika vi och dom, i sig varken bra eller dåligt. Det bara är. Med hjälp av den senaste forskningen inom neurovetenskap, psykologi och sociologi skriver författarna om dessa kategoriseringar; varifrån de kommer, hur de fungerar och hur vi kan dra fördel av en fördjupad kunskap om vår natur. Bara genom att förstå hur vi fungerar kan vi finna fungerande strategier för att undvika konflikter som grundar sig i fördomar och hat mellan olika grupper – alltifrån skvaller och diskriminering på arbetsplatsen till krig och folkmord.