Gangstervåld : Den nya brottsligheten (ljudbok)
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Fredrik Kärrholm (författare), Fredrik Kärrholm (berättare)

Gangstervåld : Den nya brottsligheten ljudbok

149 kr
(0)
Sverige har ett nytt problem med gängkriminalitet som utmärks av våldsam brutalitet, hänsynslöshet och ringaktning mot det övriga samhället. Men vi har också ett gammalt problem med ett svagt rättsväsende och otillräckliga straff. Som polisman har Fredrik Kärrholm på nära håll bevittnat förortsgängens brutalitet och svårigheterna med att bekämpa organiserad brottslighet. I Gangstervåld diskuterar han vad problemen beror på och erbjuder en idé om hur vi kan komma till rätta med dem. Enligt Kä...
Ljudbok 149 kr E-Bok 99 kr
Författare Fredrik Kärrholm (författare), Fredrik Kärrholm (berättare)
Utgiven 16 December 2020
Längd 6:43
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789180202268
Sverige har ett nytt problem med gängkriminalitet som utmärks av våldsam brutalitet, hänsynslöshet och ringaktning mot det övriga samhället. Men vi har också ett gammalt problem med ett svagt rättsväsende och otillräckliga straff. Som polisman har Fredrik Kärrholm på nära håll bevittnat förortsgängens brutalitet och svårigheterna med att bekämpa organiserad brottslighet. I Gangstervåld diskuterar han vad problemen beror på och erbjuder en idé om hur vi kan komma till rätta med dem. Enligt Kärrholm är det stora och i många fall onödiga lidande som drabbat otaliga brottsoffer och anhöriga ett oförsvarligt politiskt svek. Vem är det egentligen vi värnar, brottslingen eller offret? Gangstervåld är en stridsskrift som kommer att väcka känslor, som Kärrholm skriver: ”De flesta poliser och en hel del jurister kommer att hålla med mig, men desto färre kriminologer. Däri ligger också en del av problemet.”
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Bådar inte gott

En bra men deprimerande bok om tillståndet i Sverige när det kommer till kriminalpolitiken som inte anpassats till det mångkulturella samhället. Men hopp skulle finnas om politikerna tog till sig tipsen som författaren ger. De är värda något då de inte bygger på teorier utan baseras på verkligheten poliserna ser varje dag.