Främlingars hus (ljudbok) av Reginald Hill
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Reginald Hill (författare), Johan Rabaeus (berättare)

Främlingars hus (Dalziel & Pascoe #11) ljudbok

Pris 109 kr
(0)
?Här kommer Hills styrkor fram: Hans underhållande personskildringar, lekfullheten, den torra, men fräcka humorn och hans förmåga att överraska läsaren. Fantastisk.? (The Observer) I den lilla byn Illthwaite går tiden sin gilla gång. Här syns spår från olika kulturer och religioner, allt från katolicism och protestantism till asatro. När Miguel Madero, en präststuderande från Spanien, och Samantha Flood, en intelligent matematiker från Australien, kommer till byn sätts saker och ting i rull...
Ljudbok 109 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Johan Rabaeus (berättare), Ulf Gyllenhak (översättare), Reginald Hill (författare), Fredrik Stjernfeldt (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 7 September 2015
Längd 16:39
Genrer Deckare
Del i serie 11
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176511213
?Här kommer Hills styrkor fram: Hans underhållande personskildringar, lekfullheten, den torra, men fräcka humorn och hans förmåga att överraska läsaren. Fantastisk.? (The Observer) I den lilla byn Illthwaite går tiden sin gilla gång. Här syns spår från olika kulturer och religioner, allt från katolicism och protestantism till asatro. När Miguel Madero, en präststuderande från Spanien, och Samantha Flood, en intelligent matematiker från Australien, kommer till byn sätts saker och ting i rullning. Illthwaite visar sig vara en by full med hemligheter, lögner och mysterier och dess invånare tvingas nu göra upp med sitt förflutna. Reginald Hill, som fått epitetet Englands störste kriminalförfattare, växlar i Främlingars hus mellan Samanthas och Miguels perspektiv. Den troende Miguel är försiktig och artig medan Samantha är en spontan och rättfram pragmatiker. De kommer båda till Illthwaite för att söka sina rötter. Samantha vill veta mer om farmodern som var en av de 150 000 föräldralösa barn som skickades från England till Australien för att där få ett bättre liv. Miguel söker svar på ett flera hundra år gammalt familjemysterium. Deras efterforskningar stöter på hårt motstånd från byns invånare. Hemska brott har begåtts i Illthwaite, brott som Miguel och Samantha nu är nära att föra fram i ljuset. Hill för läsaren från tiden för den spanska armadan och Elizabeths England till brott begångna i våra dagar. Han visar vilka destruktiva handlingar människor är beredda att utföra för att dölja sina hemligheter men samtidigt hur mycket som finns att vinna när man lär känna sig själv och kan försonas med sin historia. Främlingars hus har av recensenter utsetts till en av Hills bästa romaner. ?Bloddrypande, skakande och underhållande.? (Independent) Reginald Hill är en av Storbritanniens främsta deckarförfattare. Han växte upp i Cumberland, England, där han fortfarande bor tillsammans med sin hustru Pat. Under många år arbetade han som lärare i Yorkshire samtidigt som han skrev böcker, men 1980 tog han steget fullt ut och blev författare på heltid. Hill har tilldelats flera priser för sina berättelser och 1995 fick han ta emot en Cartier Diamond Dagger för sin långa gärning som deckarförfattare. Två av hans böcker har fått Sveriges radios Kaliberpris för bästa prestation i kriminalgenren ? Dalen som dränktes 1999 och Under jorden 2002.