Factfulness (ljudbok) av Hans Rosling, Ola Rosl
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Hans Rosling (författare), Ola Rosling (författare), Anna Rosling Rönnlund (författare), Andreas T Olsson (berättare)

Factfulness ljudbok

Pris 145 kr
(0)
"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."  - Bill Gates När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Högskolestudenter, företagsledare, Nobelpristagare och högt uppsatta politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig? I Factfulness visar Hans Rosling, tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, varför vi ständigt missförstår världens ut...
Ljudbok 145 kr Pris E-Bok 99 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Hans Rosling (författare), Ola Rosling (författare), Anna Rosling Rönnlund (författare), Andreas T Olsson (berättare)
Förlag Natur & Kultur
Utgiven 1 September 2018
Längd 10:18
Genrer Samhälle Och Politik, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789127160484
"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."  - Bill Gates När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Högskolestudenter, företagsledare, Nobelpristagare och högt uppsatta politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig? I Factfulness visar Hans Rosling, tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och hur vi kan göra för att rätta till våra vanligaste missförstånd. Med utgångspunkt i tio konkreta misstag vår hjärna gör - däribland vår tendens att dela upp världen i två läger, vårt oroade förhållningssätt till nyheter och vårt antagande att saker blir värre med tiden - kartlägger de hur vi kan bryta med våra tankefel och bli mer faktaorienterade. Metoden de presenterar, factfulness, handlar helt enkelt om den till synes enkla vanan att bara hysa åsikter som grundas i fakta.  Med samma passion och folkbildningsiver som han gjort till sitt kännetecken, och som syntes i självbiografin Hur jag lärde mig förstå världen, argumenterar Hans Rosling för ett mer faktaorienterat förhållningssätt till världen. Tillsammans med medgrundarna för stiftelsen Gapminder, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, visar han hur en faktabaserad världsbild är både avkopplande, lärorik och produktiv.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension