Ensam i Berlin - Del 1 (ljudbok) av Hans Fallad
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Hans Fallada (författare), Reine Brynolfsson (berättare)

Ensam i Berlin - Del 1 (Ensam i Berlin #1) ljudbok

Pris 39 kr
(1)
Del 1 av 4: Ensam i Berlin. Året är 1940 och i huset på Jablonskistrasse 55 i Berlin bor en samling småskurkar, råbarkade SS-män, horor, en pensionerad domare och romanens två huvudpersoner: verkmästarparet Otto och Anna Quangel. Här bor också en gammal ensam judisk dam, vars liv får ett fasansfullt slut. Otto och Anna är skötsamma och tystlåtna - ett strävsamt arbetarklasspar. Men när de nås av beskedet att deras son stupat i kriget ter sig livet plötsligt meningslöst. Så småningom inlede...
Ljudbok 39 kr Pris E-Bok 39 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Hans Fallada (författare), Reine Brynolfsson (berättare), Knut Stubbendorff (översättare), Pelle Månsson (översättare)
Utgiven 20 Maj 2019
Längd 6:58
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Del i serie 1
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789178611287
Del 1 av 4: Ensam i Berlin. Året är 1940 och i huset på Jablonskistrasse 55 i Berlin bor en samling småskurkar, råbarkade SS-män, horor, en pensionerad domare och romanens två huvudpersoner: verkmästarparet Otto och Anna Quangel. Här bor också en gammal ensam judisk dam, vars liv får ett fasansfullt slut. Otto och Anna är skötsamma och tystlåtna - ett strävsamt arbetarklasspar. Men när de nås av beskedet att deras son stupat i kriget ter sig livet plötsligt meningslöst. Så småningom inleder de en modig, om än patetisk, kamp mot nazismen som ger deras tillvaro ett nytt innehåll. På olika platser runtom i Berlin lägger de ut hundratals handtextade kort som manar till motstånd, kort som kan plockas upp av vem som helst. Den karriärhungrige kommissarie Escherich skyr inga ansträngningar för att hitta de skyldiga bakom de handskrivna lapparna och kommer paret allt närmare. Jakten utvecklas till en katt-och-råtta-lek som pågår under mer än två års tid med både komiska och skräckfyllda scener. Över alltsammans hänger en stämning av brutalt förtryck som genomsyrar vardagen för människorna i Berlin - varje möte, ord och handling måste vägas mot en paranoid nazistisk maktapparat. Men trots regimens brutala skräckvälde överlever ändå medmänsklighet och kärlek.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Ensam i Berlin

Fascninerande läsning om den lilla människans försök till protest mot det nationalsocialistiska maskineriet. Verkmästaren Otto Quangel och hans maka Anna drar igång en hemlig protestaktion efter att sonen dött i kriget genom att i hemlighet lägga ut brevkort med kritik mot Hitler och hans nationalsocialistiska regim. Gestapokommissarien Escherich försöker genom systematiskt arbete kartlägga verksamheten för att kunna gripa de som lägger ut brevkorten. Han blir liksom Javert i Samhällets olycksbarn en motor i berättelsen. En utmärkt och detaljerad berättelse från Berlin med ett rikt persongalleri.

Ensam i Berlin

Boken fångar in en, den är lättläst och det bara flyter på. Människorna blir levande och trovärdiga och handlingen är skakande och spännande. Det blir inte sämre av att det är just så här det kunde hända. Inte alltid litterärt "perfekt", men det gör ingenting.