En man som heter Ove (ljudbok) av Fredrik Backm
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Fredrik Backman (författare), Torsten Wahlund (berättare)

En man som heter Ove ljudbok

Pris 109 kr
(7)
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt! Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den. Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en so...
Ljudbok 109 kr Pris E-Bok 89 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Torsten Wahlund (berättare), Fredrik Backman (författare), Nils Olsson (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 31 Augusti 2012
Längd 10:01
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789173486606
Ove är 59. Han kör Saab. Folk kallar honom ”bitter” och ”grannarnas skräck”. Men Ove är fan inte bitter, grymtar han. Han går väl bara inte runt och flinar jämt! Varje morgon tar Ove sin inspektionsrunda i kvarteret. Flyttar cyklar och kontrollerar källsorteringstunnorna. Trots att det är flera år sedan han avsattes som ordförande på bostadsrättsföreningens årsstämma. Eller ”den där statskuppen”, som Ove själv bara minns den. Men bortom den vresige ordningsmannen finns en historia och en sorg. Så när de nyinflyttade grannarna i radhuset mittemot en novemberdag råkar förstöra Oves brevlåda blir det upptakten på en komisk och hjärtevärmande berättelse om tilltufsade katter, oväntad vänskap och den uråldriga konsten att backa med släp. Som kommer förändra en man och en bostadsrättsförening i grunden. Fredrik Backmans debutroman om den arga äldre mannen i grannhuset präglas av pricksäker humor och hög igenkänningsfaktor. En underhållningsroman som både lyckas skapa sitt eget humoristiska universum och berätta något viktigt om oss själva och vår tid. Det är en underhållande feel good-berättelse i samma anda som Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och filmen Livet från den ljusa sidan.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Sorglig historia

Jag blir helt utmattad av boken och läser ett kapitel i taget för att jag vill läsa klart boken. Jag uppfattar inte alls boken som humoristisk utan hemskt sorglig. Jag förstår inte hur man kan se humor i en mans djupa lidande. Jag kommer inte att gå och se varken film eller teaterpjäs.

Rolig och fängslande

Jag har ännu inte läst klart boken, men hittils är den både rolig och fängslande! Intressant hur nutid varvas med dåtid så man får steg för steg lära känna huvudkaraktären... Har svårt att lägga ifrån boken och måste verkligen rekommendera för den som vill ha rolig läsning!

Tragikomik på hög nivå.

En underbar berättelse med oväntade vändningar.

Mycket bättre än väntat

Boken växte mer och mer under läsningen. Rekommenderas.

En Ove att älska!

Årets första bok är utläst och det är en solklar femma. Jag var lite orolig över att jag inte skulle tycka om den eftersom det har varit sådan stor hyp kring den men som tur var oroade jag mig i onödan. Jag älskar Ove. Vilken underbart vresig liten gubbe! Jag kan se honom framför mig när han patrullerar med katten och när han käftar emot med Parvaneh. Relationen med frun Sonja är så fin och jag tycker det är underbart beskrivet att hon var färgen i Oves liv. Det är också kul att se hur Ove förändras för kapitel för kapitel. Man vet ju att han är väldigt snäll men det är ju inget han vill erkänna för sig själv. Inte heller är det något han vill att andra ska känna till heller. Boken är skriven med värme och humor men det finns ändå snyfttillfällen. Jag älskade denna bok. Hoppas att ni också gör det.