En förlorad värld (ljudbok) av Evelyn Waugh
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Evelyn Waugh (författare), Reine Brynolfsson (berättare)

En förlorad värld ljudbok

99 kr
(0)
Jag kände Sebastian till utseendet långt innan jag träffade honom. Det var oundvikligt, för redan från den första veckan var han den mest ryktbare studenten i sin årskull på grund av sin skönhet, som var anslående, och på grund av sina excentriska infall, för vilka det inte verkade finnas några gränser. Berättelsen om Oxfordstudenten Charles Ryders möte med den dekadenta Sebastian Flyte och dennes magnifika familjehem Brideshead i 1920-talets England har fascinerat generationer av läsare. I...
Ljudbok 99 kr E-Bok 59 kr
Författare Evelyn Waugh (författare), Reine Brynolfsson (berättare), Hans-Jacob Nilsson (översättare), Nina Ulmaja (annat)
Utgiven 15 April 2021
Längd 14:04
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789146238010
Jag kände Sebastian till utseendet långt innan jag träffade honom. Det var oundvikligt, för redan från den första veckan var han den mest ryktbare studenten i sin årskull på grund av sin skönhet, som var anslående, och på grund av sina excentriska infall, för vilka det inte verkade finnas några gränser. Berättelsen om Oxfordstudenten Charles Ryders möte med den dekadenta Sebastian Flyte och dennes magnifika familjehem Brideshead i 1920-talets England har fascinerat generationer av läsare. Inte bara för sin skildring av en värld där plikt och lust, andlig tro och världslig lycka ständigt hamnar i konflikt med varandra, utan lika mycket för sin mångtydiga skildring av manlig vänskap. 2015 är det 70 år sedan Evelyn Waughs klassiker utkom. Det firas med en nyöversättning. Romanen är en tillbakablick där Charles minns de bitterljuva åren på Brideshead med den förmögna, men djupt troende familjen Flyte. Han bländas av det förnäma överklasslivet där konst, kultur och extravaganser tillhör vardagen. Men han blir också medveten om de slitningar inom familjen som hotar att förgöra hans älskade vän. En förlorad värld, som också blev tv-serie under 80-talet med Anthony Andrews och Jeremy Irons i huvudrollerna, är en fascinerande skildring av den priviligierade överklassen i mellankrigstidens England. Efterord av Johanna Koljonen.