Dr Jekyll och Mr Hyde (ljudbok) av Robert Louis
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Robert Louis Stevenson (författare), Anders Ekborg (berättare)

Dr Jekyll och Mr Hyde (Svenska Ljud Classica) ljudbok

Pris 149 kr
(0)
Den unge forskaren Henry Jekyll är som besatt av att avslöja själens alla hemligheter. Hans intention är att finna ett sätt att isolera och utplåna mänsklig ondska, och under ett experiment lyckas han till sist framställa ett mystiskt elixir med oanade krafter. Strax därpå anländer Mr Hyde till staden. Mr Hyde skapar sig snabbt ett dåligt rykte och blir ökänd bland stadens invånare. När Dr Jekyll kommer till sin vän och advokat Mr Utterson för att testamentera allt han äger till Mr Hyde bör...
Ljudbok 149 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Robert Louis Stevenson (författare), Anders Ekborg (berättare), Sam J Lundwall (översättare), Sam J. Lundwall (översättare)
Förlag Saga Egmont
Utgiven 28 September 2011
Längd 2:42
Genrer Science Fiction, Romaner, Deckare, Science Fiction & Fantasy, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186023171
Den unge forskaren Henry Jekyll är som besatt av att avslöja själens alla hemligheter. Hans intention är att finna ett sätt att isolera och utplåna mänsklig ondska, och under ett experiment lyckas han till sist framställa ett mystiskt elixir med oanade krafter. Strax därpå anländer Mr Hyde till staden. Mr Hyde skapar sig snabbt ett dåligt rykte och blir ökänd bland stadens invånare. När Dr Jekyll kommer till sin vän och advokat Mr Utterson för att testamentera allt han äger till Mr Hyde börjar Mr Utterson ana oråd. När advokaten undersöker saken närmare upptäcker han snart att de två mycket olika männen är sammanbundna på ett oerhört besynnerligt sätt. Robert Louis Stevenson (1850-1894) var en romanförfattare, poet och reseskildrare från Skottland. Han föddes och växte upp i Edinburgh, där han också påbörjade utbildningar till ingenjör och inom juridik. Vid 25 års ålder lade han studierna åt sidan för att satsa på sitt författande. Han är mest känd för de klassiska verken "Dr Jekyll och Mr Hyde" och "Skattkammarön". Stevenson led av vacklande hälsa hela livet, hans barndom präglades av sjukdomen bronkit och avled han vid 44 års ålder av en hjärnblödning.