Det går an (ljudbok) av Carl Jonas Love Almqvis
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Carl Jonas Love Almqvist (författare), Carl Jonas (författare), Christina Schollin (berättare)

Det går an ljudbok

Pris 79 kr
(0)
Under en resa med ångbåten Yngve Frey mellan Stockholm och Arboga bekantar sig den unge sergeanten Albert och glasmästardottern Sara Videbeck med varandra. Väl anlupna till Strängnäs hoppar de av för att inta lunch på ett värdshus innan ångbåten ska åka igen. Den unga, ampra Sara förvånar sergeanten med att efter den flotta lunchen dra upp sin portmonnä och betala för sig själv. Det är inte första gången som Albert tvingas ompröva sin inställning till förhållanden, klass och äktenskap av den ...
Ljudbok 79 kr Pris E-Bok 99 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Carl Jonas Love Almqvist (författare), Ilse-Mari Berglin (annat), Christina Schollin (berättare), Carl Jonas (författare)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 23 Februari 2016
Längd 4:26
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789176511787
Under en resa med ångbåten Yngve Frey mellan Stockholm och Arboga bekantar sig den unge sergeanten Albert och glasmästardottern Sara Videbeck med varandra. Väl anlupna till Strängnäs hoppar de av för att inta lunch på ett värdshus innan ångbåten ska åka igen. Den unga, ampra Sara förvånar sergeanten med att efter den flotta lunchen dra upp sin portmonnä och betala för sig själv. Det är inte första gången som Albert tvingas ompröva sin inställning till förhållanden, klass och äktenskap av den moderna Sara och deras förälskelse får tåla många diskussioner om hur man och kvinna ska kunna leva tillsammans. Utgivningen av Det går an (1839), med sina radikala idéer om äktenskap och kvinnors rätt till egen försörjning, ledde till en hetsig debatt som bidrog till att författaren tvingades lämna Sverige.