Boken om lagom (ljudbok) av Göran Everdahl
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Göran Everdahl (författare), Göran Everdahl (berättare)

Boken om lagom ljudbok

149 kr
(0)
Lagom, det svenska uttrycket för "inte för mycket, inte för lite", sprider sig som en löpeld över världen. I en tid där tidsbrist och strävan efter perfektion regerar har lagom kommit att hyllas som ett sätt att leva balanserat och hållbart. Här går Göran Everdahl på djupet med begreppet lagom och vilka uttryck det tar i våra liv. Det är underhållande, intelligent och med ett särskilt öga för detaljer i våra traditioner, populärkultur och historieskrivning. Everdahl beskriver Landet Lagom m...
149 kr
Författare Göran Everdahl (författare), Lotta Kühlhorn (illustratör), Lotta Kühlhorn (annat), Göran Everdahl (berättare)
Förlag Norstedts
Utgiven 27 September 2018
Längd 3:05
Genrer Historia & Arkeologi, Fackböcker
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789113088716
Lagom, det svenska uttrycket för "inte för mycket, inte för lite", sprider sig som en löpeld över världen. I en tid där tidsbrist och strävan efter perfektion regerar har lagom kommit att hyllas som ett sätt att leva balanserat och hållbart. Här går Göran Everdahl på djupet med begreppet lagom och vilka uttryck det tar i våra liv. Det är underhållande, intelligent och med ett särskilt öga för detaljer i våra traditioner, populärkultur och historieskrivning. Everdahl beskriver Landet Lagom med milstolpar som mellanöl, nigstrejk och kärnkraftsomröstning. Själv kommer han ut som jojobantare och lydig sopsorterare samt granskar vårt förhållande till svenska hjärtefrågor som fikabröd, Ingmar Bergman och fredagsmys. Han tar upp aspekter på rättvisa och privatmoral, beskriver demokratiseringen av svenskt mode och ger en mängd praktiska tips, till exempel på hur man kan vara lagom miljösmart. Everdahl liknar lagom-tillståndet vid en personlig livsstilstermostat. Långt från perfektion, men med en okej balans mellan jobb och hemliv, hälsa och frosseri, glädje och allvar. Just så blir lagom bäst.