Begravda i himlen (ljudbok) av Peter Zuckerman,
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Peter Zuckerman (författare), Amanda Padoan (författare), Martin Wallström (berättare)

Begravda i himlen ljudbok

179 kr
(0)
När elva klättrare omkom på världens farligaste berg K2 i augusti 2008, överlevde två sherpor katastrofen. Sherpor är de lokala klättrare som gör det möjligt för västerländska klättrare att överhuvudtaget ha en chans att ta sig upp på Himalayas högsta toppar. De har länge varit hjältar i det fördolda, men här ger Amanda Padoan och Peter Zuckerman dem röst och historia. Vi får följa sherporna Chhiring Dorje Sherpas och Pasang Lamas livshistorier, från deras byar högt upp i Himalaya, till slumm...
Ljudbok 179 kr E-Bok 89 kr
Författare Peter Zuckerman (författare), Amanda Padoan (författare), Ulf Gyllenhak (översättare), Martin Wallström (berättare)
Förlag Storyside
Utgiven 25 Augusti 2014
Längd 8:38
Genrer Biografier, Biografier & Memoarer
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789170369834
När elva klättrare omkom på världens farligaste berg K2 i augusti 2008, överlevde två sherpor katastrofen. Sherpor är de lokala klättrare som gör det möjligt för västerländska klättrare att överhuvudtaget ha en chans att ta sig upp på Himalayas högsta toppar. De har länge varit hjältar i det fördolda, men här ger Amanda Padoan och Peter Zuckerman dem röst och historia. Vi får följa sherporna Chhiring Dorje Sherpas och Pasang Lamas livshistorier, från deras byar högt upp i Himalaya, till slummen i Katmandu, över glaciärerna i Pakistan till baslägret på K2. När katastrofen är ett faktum finner Chirring sin kollega Pasang strandsatt, utan yxa, på en isvägg där han väntar på att dö. Den räddningsaktion som följer har kommit att bli legendarisk. Begravda i himlen är både en gastkramande äventyrsberättelse och en inblick i sherpornas vardag och kultur. Boken skildrar ett av klättringshistoriens mest dramatiska dygn från ett helt nytt perspektiv.