Arseniktornet (ljudbok) av Anne B, Anne B. Ragd
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Anne B (författare), Anne B. Ragde (författare), Angela Kovács (berättare)

Arseniktornet ljudbok

Pris 115 kr
(0)
Den norska succéförfattaren Anne B. Ragde blev med Berlinerpopplarna ett välkänt namn på den svenska litteraturscenen. Hennes kritikerrosade roman Arseniktornet (utkom 2001 i Norge) är en imponerande släktkrönika i 1900-talets Danmark. Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbr...
Ljudbok 115 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Margareta Järnebrand (översättare), Angela Kovács (berättare), Anne B (författare), Anne B. Ragde (författare)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 30 April 2010
Längd 13:34
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789173484251
Den norska succéförfattaren Anne B. Ragde blev med Berlinerpopplarna ett välkänt namn på den svenska litteraturscenen. Hennes kritikerrosade roman Arseniktornet (utkom 2001 i Norge) är en imponerande släktkrönika i 1900-talets Danmark. Drömmen om ett liv i lyx och flärd driver den unga Amelie från det lilla fiskeläget till mellankrigstidens dekadenta Köpenhamn. Hon får plats som varietédansös och spås en lysande framtid inom teatern. Tills man upptäcker att hon är gravid och hon tvingas avbryta sin karriär för att gifta sig med porslinsmålaren Mogens. Flera decennier senare nås dotterdottern av beskedet om Amelies död, en händelse som inte bara för generationerna närmare varandra utan även öppnar den Pandoras ask som är familjens hemligheter. Arseniktornet är i lika stor del en berättelse om tre generationers kvinnor, som en skildring av kärlekens förutsättningar och livets skörhet. Med samma detaljrikedom och elegans som kungligt danskt porslin målas här bilden av en dotters uppväxt i skuggan av sin moders sargade ego.