Ali Baba och de fyrtio rövarna (lättläst) (ljud
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov

Ali Baba och de fyrtio rövarna (lättläst) (Tidlösa berättelser) ljudbok

95 kr
(0)
Ali Baba är en fattig skogshuggare. En dag ser han fyrtio rövare i skogen som gömmer sitt stöldgods i en grotta i ett berg. För att komma in i grottan måste man säga trollformeln ”Sesam öppna dig”. Inne i grottan ligger guld, ädelstenar och andra dyrbara föremål.  Ali Baba tar sig in och blir en rik man. Men snart är rövarna honom på spåren …  Ali Baba och de fyrtio rövarna är en folksaga från Mellanöstern och en av de mest kända sagorna i samlingen Tusen och en natt. Den spännande sagan ro...
95 kr
185 kr
Författare Catharina Andersson (översättare), Sura Ghazwan (illustratör), Abdul-Fattah Sabri (redaktör), Hanna Svensson Carlander (berättare)
Förlag Vilja förlag
Utgiven 3 September 2019
Längd 0:44
Genrer Annan Skönlitteratur, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177237501
Ali Baba är en fattig skogshuggare. En dag ser han fyrtio rövare i skogen som gömmer sitt stöldgods i en grotta i ett berg. För att komma in i grottan måste man säga trollformeln ”Sesam öppna dig”. Inne i grottan ligger guld, ädelstenar och andra dyrbara föremål.  Ali Baba tar sig in och blir en rik man. Men snart är rövarna honom på spåren …  Ali Baba och de fyrtio rövarna är en folksaga från Mellanöstern och en av de mest kända sagorna i samlingen Tusen och en natt. Den spännande sagan roar dagens publik och läsare lika mycket nu som för flera hundra år sedan. Här är den bearbetad till lättläst.  Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa.  Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.