Aladdin och den magiska lampan (ljudbok) av Hai
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Haitham Al-Khawaja (författare), Joakim Sædén (berättare)

Aladdin och den magiska lampan (Tidlösa berättelser) ljudbok

95 kr
(0)
Detta är en av de mest kända sagorna från Tusen och en natt. Den handlar om Aladdin, en lat ung man som vägrar att lära sig ett yrke. När hans far dör, blir Aladdin och hans mor mycket fattiga. En dag möter Aladdin en främling som vill ha hjälp att hämta en lampa. I lampan bor en ande som uppfyller sin ägares alla önskningar. Aladdin lurar till sig lampan, och nu förändras allt för Aladdin och hans mor. Aladdin gifter sig med sultanens dotter och de flyttar in i ett ståtligt palats. Men främl...
95 kr
185 kr
Författare Haitham Al-Khawaja (författare), Catharina Andersson (översättare), Joakim Sædén (berättare), Haitham Al-Khawaja (redaktör), Sura Ghazwan (illustratör)
Förlag Vilja förlag
Utgiven 29 Januari 2019
Längd 0:38
Genrer Annan Skönlitteratur, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789177236535
Detta är en av de mest kända sagorna från Tusen och en natt. Den handlar om Aladdin, en lat ung man som vägrar att lära sig ett yrke. När hans far dör, blir Aladdin och hans mor mycket fattiga. En dag möter Aladdin en främling som vill ha hjälp att hämta en lampa. I lampan bor en ande som uppfyller sin ägares alla önskningar. Aladdin lurar till sig lampan, och nu förändras allt för Aladdin och hans mor. Aladdin gifter sig med sultanens dotter och de flyttar in i ett ståtligt palats. Men främlingen vill ha tillbaka sin magiska lampa och smider ondskefulla planer…  Magin i berättelsen om Aladdin och den magiska lampan har i århundraden fångat läsare i alla åldrar. Nu kommer den älskade sagan i lättlästbearbetning!  Klassiker ger en djupare förståelse för vår tid och kan användas i undervisningen. Under konceptet Tidlösa berättelser ger Vilja förlag ut lättlästa versioner av klassiker och sagor som är just tidlösa. Tack vare det kan alla elever oavsett läsförmåga läsa samma berättelse, men i olika utgåvor. Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.