Äkta amerikanska jeans (ljudbok) av Jan Guillou
Lägg till önskelistan
Jan Guillou (författare)

Äkta amerikanska jeans (Det stora århundradet #6) ljudbok

89 kr
Eric, den tredje generationen Lauritzen, växer upp på 1950-talet. Det är en tid när grunden för det svenska folkhemmet och välståndet läggs. Ett sönderbombat Europa skriker efter svenska råvaror. Samtidigt präglas tiden av skräcken för kärnvapenkriget. Men för Eric finns orosmolnen på närmare håll. Hans skyddade tillvaro i Saltsjöbaden är på väg att slås i spillror. I den stora omvandlingen föds också en ny ungdomskultur och influenserna kommer inte längre från Europa utan från Amerika....
Ljudbok 89 kr E-Bok 41 kr
Författare Jan Guillou (författare)
Förlag Bokon.se
Genrer
Del i serie 6
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789164233356
Eric, den tredje generationen Lauritzen, växer upp på 1950-talet. Det är en tid när grunden för det svenska folkhemmet och välståndet läggs. Ett sönderbombat Europa skriker efter svenska råvaror. Samtidigt präglas tiden av skräcken för kärnvapenkriget. Men för Eric finns orosmolnen på närmare håll. Hans skyddade tillvaro i Saltsjöbaden är på väg att slås i spillror. I den stora omvandlingen föds också en ny ungdomskultur och influenserna kommer inte längre från Europa utan från Amerika. Eric dras med i fascinationen för allt det nya inom musik, mode och film. Han lyckas inte bara med konststycket att smuggla den förbjudna drycken Coca-Cola, han blir även först i klassen med att bära äkta amerikanska jeans. Äkta amerikanska jeans är den sjätte delen i romanserien Det stora århundradet.
Betingelser for brukergenerert innhold Skriv din egen recension

Vissa bitar, de som handlade om händelser och miljöer på 50-talet, var riktigt bra och fängslande; man glömde att man läste en bok... de resonerande avsnitten däremellan lite tjatiga och närapå naiva, eller kanske snarare behandlar mig som läsare som korkad.

Lättsam, med egna erfarenheter från samma tid och social situation igenkännande. Lite barnslig och sladdar ibland snett i ambitionen att vara tuff.