Afrikanen : Porträtt av en far (ljudbok) av Jea
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
Jean-Marie Gustave Le Clézio (författare), Jean-Marie Gustave (författare), Krister Henriksson (berättare)

Afrikanen : Porträtt av en far ljudbok

65 kr
(0)
J.M.G. Le Clézio, född i Nice 1940, är en av Frankrikes mest uppmärksammade författare. Sedan debuten 1963 har han skrivit ett trettiotal böcker: romaner, essäer, noveller. Le Clézio är en nomad som har levt i olika länder och nu bor i New Mexico. I Afrikanen, 2004, hans trettonde bok på svenska, berättar Le Clézio om hur han som 8-åring efter kriget gör den långa resan till Nigeria, där han för första gången träffar sin far som länge arbetat som läkare i den afrikanska bushen. Mötet med de...
65 kr
Författare Krister Henriksson (berättare), Leif Thollander (annat), Jean-Marie Gustave Le Clézio (författare), Ulla Bruncrona (översättare), Jean-Marie Gustave (författare), Rune Hassner (annat)
Förlag Bonnier Audio
Utgiven 7 Januari 2009
Längd 2:53
Genrer Romaner, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789173482707
J.M.G. Le Clézio, född i Nice 1940, är en av Frankrikes mest uppmärksammade författare. Sedan debuten 1963 har han skrivit ett trettiotal böcker: romaner, essäer, noveller. Le Clézio är en nomad som har levt i olika länder och nu bor i New Mexico. I Afrikanen, 2004, hans trettonde bok på svenska, berättar Le Clézio om hur han som 8-åring efter kriget gör den långa resan till Nigeria, där han för första gången träffar sin far som länge arbetat som läkare i den afrikanska bushen. Mötet med denne främling och Afrika blir en omvälvande upplevelse. Den tvååriga vistelsen kom att för alltid prägla Le Clézio och hans författarskap. Afrikanen är lika mycket ett porträtt av fadern som av Afrika och Le Clézio själv. J.M.G. Le Clézio har tilldelats Nobelpriset i litteratur och Stig Dagermanpriset 2008.