1984 (ljudbok) av George Orwell
Lägg till önskelistan Gratis smakprov
  • Spara till biblioteket
  • Lyssna på smakprov
George Orwell (författare), Björn Granath (berättare)

1984 (Svenska Ljud Classica) ljudbok

Pris 145 kr
(2)
Världen plågas av kriget mellan de tre stormaktstaterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget är konstant pågående och via tv-skärmar får befolkningen löpande information om framgångar och förluster, om fiender och allierade. Befolkningen i det som tidigare kallades England bevakas oavbrutet, i sina hem och var de än går. Minsta övertramp kan leda till fruktansvärda konsekvenser. På skärmar överallt visas bilden av Storebror, Oceaniens ledare, och partiets valspråk: Krig är fred, frihet är ...
Ljudbok 145 kr Pris

Bokons kunder har även köpt

Författare Björn Granath (berättare), George Orwell (författare), Thomas Warbuton (översättare), Thomas Warburton (översättare)
Förlag Saga Egmont
Utgiven 7 November 2013
Längd 13:15
Genrer Science Fiction, Romaner, Science Fiction & Fantasy, Skönlitteratur
Språk Swedish
Format mp3
Kopieringsskydd Vattenmärkt
ISBN 9789186023232
Världen plågas av kriget mellan de tre stormaktstaterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget är konstant pågående och via tv-skärmar får befolkningen löpande information om framgångar och förluster, om fiender och allierade. Befolkningen i det som tidigare kallades England bevakas oavbrutet, i sina hem och var de än går. Minsta övertramp kan leda till fruktansvärda konsekvenser. På skärmar överallt visas bilden av Storebror, Oceaniens ledare, och partiets valspråk: Krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka ... Klassikern "1984" publicerades för första gången 1949 och är en ständigt relevant reflektion kring konceptet med övervakningssamhällen. Eric Arthur Blair, mer känd under namnet George Orwell, var en brittisk författare och journalist som levde 1903-1950. Han är främst känd för sina verk "Djurens gård" och "1984", två verk som kännetecknas av Orwells medvetenhet om social rättvisa och starka motstånd till totalitarism. Hans kulturella inflytande, både inom politik och populärkultur, ger sig till känna än idag.